Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Nosaka karantīnu Olaines sociālās aprūpes centrā

Ar ceturtdienu saistībā ar Covid-19 izplatību ir spēkā karantīna Olaines sociālās aprūpes centrā, aģentūra LETA uzzināja Olaines novada pašvaldībā.

Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs (LSDSP) stāstīja, ka Covid-19 uzliesmojums pilsētā ir saistīts ar kādu uzņēmumu. Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) aģentūrai LETA apliecināja, vairāki Covid-19 gadījumi atklāti metālapstrādes uzņēmumā ESP European Steel Production. Centrā skaidroja, ka šajā gadījumā, līdzīgi kā citos, uzzinot par inficēšanās gadījumu tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana un noteiktas kontaktpersonas.

Bergs stāstīja, ka pašvaldība rīkojas saskaņā ar epidemiologu norādījumiem, un nolemts vienā no vidusskolām nodrošināt daļēji attālinātās mācības, nenotiek arī interešu izglītības nodarbības. Tāpat atcelta izglītojošā konference vecākiem Es liels, tu mazs, kas tika plānota 3.oktobrī Olaines 1.vidusskolas konferenču zālē.

Lai pasargātu Olaines sociālās aprūpes centra iedzīvotājus, mazinot inficēšanās risku, no ceturtdienas sociālās aprūpes centrā Zeiferta ielā 8 izsludināta karantīna.

"Esam gatavai rīkoties atbilstoši situācijai," apgalvoja Bergs, piebilstot, ka pašvaldības rīcība būs atkarīga no SPKC norādījumiem.

Jau ziņots, ka Olaines 1.vidusskolas administrācija inficēšanās riska mazināšanai ir pieņēmusi lēmumu uz laiku pāriet uz B mācību procesa īstenošanas modeli jeb jaukto modeli, kas paredz daļēji attālinātas mācības.

1.-6.klasēm mācības notiks tikai klātienē, bet 7.-12.klasēm, arī tām, kuru audzēkņiem pēc SPKC rekomendācijām nav jāatrodas karantīnā, noteiktas attālinātās mācības līdz 2020.gada 9.oktobrim. Tāpat pārtrauktas interešu izglītības nodarbības visām klasēm.

Pašvaldībā informēja, ka Covid-19 gadījumi otrdien atklāti gan Olaines 1., gan 2.vidusskolā. Katrā skolā konstatēts viens šāds saslimšanas gadījums, un sasirgušie ir darbinieki.

Saskaņā ar SPKC rekomendācijām inficētie darbinieki darbā neatrodas, skolas darbu turpina, bet karantīna noteikta septiņām klasēm Olaines 1.vidusskolā un divām klasēm Olaines 2.vidusskolā. Šie skolēni nedrīkst apmeklēt skolu, pulciņus.

Plānots, ka 2.vidusskolas audzēkņiem karantīna beigsies 2.oktobrī, bet 1.vidusskolas audzēkņiem - 6.oktobrī un 7.oktobrī. Mācības karantīnā esošām klasēm tiks nodrošinātas attālināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas