Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Novēršot 491 bojājumu, elektroapgāde visiem klientiem atjaunota

AS Sadales tīkls ir novērsusi visus spēcīgā vēja izraisītos elektrotīkla bojājumus, un elektroapgāde visiem klientiem atjaunota 9. martā plkst. 23.30. Vējš lielākos elektrotīkla bojājumus izraisīja Latvijas dienvidu un ziemeļaustrumu daļā, kopumā visā Latvijā novērsts 491 elektrotīkla bojājums. Lai atjaunotu spēcīgā vēja skarto elektrotīklu un atjaunotu klientiem elektroapgādi, 72 bojājumu vietās savienoti trūkušie elektrolīniju vadi, 29 bojājuma vietās nomainīti elektrolīniju balsti un 140 bojājumu vietās no elektrolīnijām noņemti koki vai lūzušie zari.

Kā ziņots, piektdien un sestdien, 8. un 9. martā, Latvijas teritoriju šķērsoja spēcīgs vējš ar brāzmām līdz 28 m/s, kas izraisīja bojājumus arī AS Sadales tīkls elektrotīklā.

Vislielākos elektrotīkla bojājumus vējš izraisīja Latvijas ziemeļaustrumu un dienvidu daļā -Aizkraukles, Jēkabpils, Bauskas apkaimē. Atbilstoši vēja pārvietošanās ceļam tika reģistrēti lokāli elektrotīkla bojājumi arī citos novados, kas pārsvarā bija nolauzti un elektrolīniju vados iegāzti koki, sarauti elektrolīniju vadi un bojāti gaisvadu elektrolīniju balsti, kas izraisīja elektroapgādes traucējumus klientiem.

Kopumā no 8. līdz 9. martam novērsts 491 zemsprieguma un vidējā sprieguma elektrotīkla bojājums: 29 bojājuma vietās ir nomainīti elektrolīniju balsti, 72 vietās savienoti trūkušie elektrolīniju vadi un 140 bojājumu vietās no elektrolīnijām noņemti koki un nolauztie koku zari u.c.

Pateicoties iepriekšējai gatavībai, saskaņotai operatīvai darbībai un intensīvam darbam, lielākā daļa elektroapgādes traucējumu tika novērsta līdz 9. marta pusdienlaikam, taču visiem klientiem elektroapgāde atjaunota 10. martā plkst. 23.30. Elektroapgādes atjaunošanas darbs kopumā noritēja veiksmīgi. Elektrotīkla bojājumu novēršanu apgrūtināja augstais zemes mitruma līmenis, īpaši vietās, kur elektrotīkla bojājumu novēršanai bija jāizmanto specializētā tehnika.

AS Sadales tīkls, reaģējot uz meteorologu prognozēm, jau 8. martā uzsāka darbu pastiprinātā režīmā, nodrošinot gatavību nepieciešamības gadījumā novērst iespējamos elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunot klientu elektroapgādi. Tika mobilizētas papildu elektromontieru brigādes, nodrošinātas materiālās rezerves un visas pieejamās tehnikas vienības, kas tika iesaistītas spēcīgā vēja izraisīto bojājumu likvidēšanā. AS Sadales tīkls sazinājās arī ar pašvaldībām un informēja par spēcīgā vēja izraisītajiem iespējamajiem elektroapgādes traucējumiem katras pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas