Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Novērsts uzbrukums Centrālās laboratorijas tīmekļa vietnei

Patlaban novērsts šorīt konstatētais mēģinājums mērķtiecīgi pārslogot Centrālās laboratorijas sistēmas, kas radīja īslaicīgas piekļuves problēmas mājaslapas informācijai un pieraksta iespējām tīmekļa vietnē, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Līga Ribkinska.

Sakarā ar uzbrukumu, bija izveidojusies arī zvanu centra pārslodze. Pēc uzņēmuma pārstāves paustā, uzbrukums ir operatīvi novērsts un Centrālā laboratorija atvainojas par īslaicīgajām neērtībām saviem klientiem. Lietotāju dati nav skarti, Centrālā laboratorija ievēro stingras drošības procedūras un sadarbojas ar drošības iestādēm, skaidro Ribkinska.

Centrālā laboratorijas ir viens no lielākajiem SARS-CoV-2 paraugu testu veicējiem Latvijā, un tās kapacitāte pašlaik ļauj veikt 15 000 SARS-CoV-2 paraugu testēšanu dienā. Pieprasījums pēc testiem esot augsts, šajā periodā tiek veikti vairāk nekā 5000 testu dienā. Līdz ar to tiek papildināta arī zvanu centra kapacitāte.

Uzņēmums norāda, ka medicīnas personāla trūkums var radīt šķēršļus sasniegt lielāku ikdienā veikto testu apjomu, jo arī medicīnas personāls slimo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas