Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

Opozīcijas partiju priekšlikumus valsts budžetā varētu atbalstīt 100 000 eiro apmērā

Valdību veidojošās partijas trešdien panākušas vienošanos par iesniegtajiem priekšlikumiem 2014.gada valsts budžetam, žurnālistiem pēc iknedēļas tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

"Par pamata lietām vienojāmies, bet vēl ir tehniskie jautājumi, kas jārisina, taču virzāmies uz priekšu un ir pietiekami liela pārliecība, ka budžetu 2.lasījumā pieņems," prognozēja Dombrovskis. 

Dombrovskis pauda gatavību 29.oktobrī nosaukt arī summu, par kuru tiks atbalstīti iesniegtie priekšlikumi budžetam. Neoficiāli tiek runāts, ka katras koalīcijas partijas priekšlikumi budžetam varētu tikt atbalstīti aptuveni 300 000 eiro apmērā, savukārt katras opozīcijas partijas - 100 000 eiro apmērā, vēsta aģentūra LETA. 

Ministru prezidents trešdien tikās ar koalīcijas partneriem, lai pārrunātu budžeta jautājumus, tostarp demogrāfijas jautājumu likumprojektus. Valdība nākamās nedēļas sēdē vēl formulēs pozīciju par vairāk nekā 800 budžeta izskatīšanai otrajā lasījumā iesniegtajiem priekšlikumiem un šie jautājumi vēl būs jāizrunā koalīcijas padomē, norādīja Dombrovskis. Koalīcijas padomes sēde arī paredzēta otrdien, 29.oktobrī, žurnālistiem piebilda Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Premjera preses sekretārs informēja, ka Dombrovskis jau trešdien pēcpusdienā dodas uz Briseli, kur turpmākajās dienās piedalīsies Eiropadomes sanāksmē, savukārt sestdien viņam ir paredzēta vizīte Francijā, lai piedalītos starptautiskā konferencē Parīzē Sorbonnas Universitātē par Eiropas un eirozonas nākotni. Arī nākamās nedēļas sākumā, pirmdien, premjers būs prombūtnē, bet jau otrdien valdībai būs jāizskata priekšlikumi budžetam.

Jau vēstīts, ka Dombrovskis nav akceptējis opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vēlmi no 80% līdz 82% palielināt pašvaldībām pienākošos daļu no iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) ieņēmumiem. Taču nākamā gada budžetā apsolījis prasītos papildu 7 miljonus eiro pašvaldību autoceļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas