Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Pagājušā nedēļā Pērnavas līcī izglābti astoņi Latvijas makšķernieki

Pagājušā nedēļā Pērnavas līcī uz ledus notikuši divi nopietni nelaimes gadījumi, kuros izglābti astoņi Latvijas makšķernieki, aģentūru LETA informēja Latvijas Krasta apsardzes dienesta preses pārstāve Līva Veita.

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests no Igaunijas policijas ir saņēmis lūgumu brīdināt Latvijas makšķerniekus, kuri nodarbojas ar zemledus makšķerēšanu Pērnavas līcī, jo mainīgais vējš un temperatūras maiņas veicina pastāvīgas ledus stāvokļa izmaiņas. Igaunijas profesionāliem makšķerniekiem esot ilglaicīgas zināšanas par ledus stāvokļa novērtēšanu un pārvietošanos uz tā, problēmas rodoties, ja ierodas cilvēki no citurienes.

Saskaņā ar Igaunijas policijas informāciju, pagājušā nedēļā Pērnavas līcī notika divi nopietni nelaimes gadījumi, kuros izglābti astoņi Latvijas makšķernieki. Vienā no gadījumiem zvejnieki pa ledu pārvietojās ar paštaisītu motociklu un ragavām, bet otrā - ar sniega motocikliem, kas ielūstot nogrima kopā ar mašīnas atslēgām.

Pērnavas policijas iecirkņa priekšnieks Andress Sinimeri norāda, ka katru gadu situācija paliek aizvien nopietnāka. "Gadu gaitā vispārējais nelaimes gadījumu skaits ir samazinājies, taču Latvijas makšķernieki ir no jauna parādījusies riska grupa. Katru gadu pieliekam lielas pūles, lai informētu sabiedrību par plāno ledu un ielūšanas iespējām, taču tikko cilvēks ir uz ledus, mēs varam būt pārliecināti, ka notiks nelaimes gadījums. Nav droša ledus! Kāpšana uz ledus sevī ietver savas un citu dalībnieku dzīvības glābšanu. Ir ļoti svarīgi novērtēt ledus stāvokli. Cilvēki, kas atbrauc no citām valstīm, piemēram, Latvijas, nevēlās atgriezties mājās ar tukšām rokām un uzņemas nevajadzīgu risku," norāda Sinimeri.

Šogad Igaunijā izglābti astoņi cilvēki no Latvijas, 2016.gadā - septiņi cilvēki, 2015.gadā - viens cilvēks, bet papildus no dreifējoša ledus gabala izglābti 54 cilvēki, kur viena trešā daļa bijuši Latvijas zvejnieki.

Igaunijas policija Latvijas makšķerniekiem iesaka nelaimes gadījumā zvanīt uz tālruni 112, ievietot pilnībā uzlādētu mobilos telefonus ūdens necaurlaidīgā plastikāta maisiņā, kā arī vienmēr paņemt līdzi glābšanas piederumus. Cilvēki, kas nav apguvuši glābšanas iemaņas, nedrīkst kāpt uz ledus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas