Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pagājušais mēnesis kļuvis par siltāko novembri Latvijas vēsturē

Pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā sasniedza +5,5 grādus, par divām grāda desmitdaļām pārspējot 1928.gada novembra siltuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Novērojumu vēsturē siltākais novembris seko otrajam siltākajam oktobrim un trešajam siltākajam septembrim. Turklāt arī šā gada janvāris bija siltākais Latvijas vēsturē, bet februāris un jūnijs - otrais siltākais.

Līdz ar to jau tagad droši var prognozēt, ka 2020.gads kļūs par siltāko Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, pārspējot pērnā gada rekordu.

Novembra vidējā gaisa temperatūra valstī bija 3,9 grādus augstāka par normu. Zemākā gaisa temperatūra bija -3,9 grādi 9.novembrī Madonā, savukārt mēneša maksimālā gaisa temperatūra Latvijā bija +15,1 grāds 3.novembrī Ventspilī.

Aizvadītajā mēnesī tika pārspēti 54 diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi, starp kuriem bija arī atkārtots Latvijas 18.novembra siltuma rekords un atkārtots Ventspils mēneša rekords.

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā novembrī bija 53 milimetri jeb 86% no mēneša normas. Visvairāk nokrišņu - 92 milimetri - bija Rucavā, bet vismazāk lija un sniga Dobelē, kur mēneša nokrišņu summa nepārsniedza 23,5 milimetrus.

Vidēji Latvijā novembrī bija 13 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs. Visvairāk šādu diennakšu - 18 - bija Rucavā un Stendē, bet Staļģenē šāds nokrišņu daudzums tika reģistrēts tikai deviņās diennaktīs.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā novembrī bija 89% - no 84% Ventspilī līdz 94% Alūksnē.

Visstiprākās vēja brāzmas - 28,5 metri sekundē - tika novērotas 19.novembra vakarā Liepājas ostā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas