Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pagājušajā nedēļā stacionēti divi cilvēki, kuriem konstatēta gripa

Aizvadītajā nedēļā Latvijā stacionēti divi cilvēki, kuriem konstatēta gripa, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati.

Pagājušajā nedēļā saņemta informācija no 42 ģimenes ārstu praksēm, kurās tāpat kā nedēļu iepriekš no kopējā tajās vērsušos pacientu skaita 29% bija pacienti ar elpceļu infekcijām.

Ģimenes ārstu prakses ziņoja par 27 klīniski apstiprinātiem gripas gadījumiem Rīgā un Jūrmalā. Vēl 65 pacientiem tika konstatēta pneimonija jeb vidēji 86,1 uz 100 000 iedzīvotājiem, kamēr nedēļu iepriekš šis rādītājs bija 95,1 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Augstāka saslimstība ar pneimoniju reģistrēta pieaugušajiem vecuma grupā virs 65 gadiem - 162,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Ar sūdzībām par akūtām augšējo elpceļu infekciju simptomiem pagājušajā nedēļā ģimenes ārstu praksēs vērsušies 1844 pacienti jeb vidēji 2443,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr nedēļu iepriekš šis rādītājs bija 1936,2 uz 100 000 iedzīvotāju.

No monitoringā iesaistītām stacionārām ārstniecības iestādēm kopumā ziņots par diviem stacionētiem gripas gadījumiem. SIA "Rēzeknes slimnīca" ziņojusi par vienu stacionētu pacientu ar gripu piecu līdz 14 gadu vecuma grupā un SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" ziņojusi par vienu stacionētu pacientu ar gripu vecuma grupā virs 65 gadiem.

Kopā no monitoringa iesaistītājām slimnīcām saņemti 96 ziņojumi par stacionētajiem pacientiem ar Covid-19 infekciju, kamēr nedēļu iepriekš bija 82 ziņojumi.

SPKC norāda, ka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) dati tiek analizēti citā griezumā, proti, gripa, Covid-19 un respiratori sincitiala vīrusa infekcija (RSV) ir apvienotas zem smagu akūto respiratoru infekciju (SARI) uzraudzības un ziņošana notiek, izmantojot Stacionāro ārstniecības iestāžu resursu informācijas sistēmu (SAIRIS).

Saskaņā ar SAIRIS datiem PSKUS aizvadītajā nedēļā kopā stacionēti 880 pacienti, no kuriem 22 bija ar SARI.

Tikmēr seši pacienti tika testēti uz gripu, no kuriem viens bija pozitīvs, 18 tika testēti uz SARS-CoV-2 vīrusu, no kuriem vienam bija pozitīvs rezultāts. Savukārt Intensīvas terapijas nodaļā stacionēti divi SARI pacienti un reģistrēti pieci nāves gadījumi pacientiem ar SARI.

Savukārt vispārējās izglītības iestādes apmeklēja vidēji 85,7% skolēnu un pirmsskolas iestādes apmeklēja vidēji 62,1% reģistrēto bērnu, kamēr nedēļu attiecīgi - 85,4% un 62%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas