Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pagarināts termiņš pārbaudei par ģenerālprokurora Kalnmeiera darbu

Līdz 1.oktobrim pagarināts termiņš, līdz kuram Augstākās tiesas (AT) tiesnesei Marikai Senkānes jābeidz pārbaude par ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera darbu, aģentūrai LETA pavēstīja AT pārstāve Rasma Zvejniece.

Viņa skaidroja, ka lēmumu par termiņa pagarināšanu pieņēmis AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Zvejniece norādīja, ka, ņemot vērā veicamās pārbaudes apjomu, kā arī nepieciešamību pārbaudīt papildu saņemtos materiālus, vajadzīgs ilgāks laiks nekā iepriekš noteiktais. Papildu materiāli saņemti no Tieslietu ministrijas, Saeimas deputātiem, Valsts kontroles un Ģenerālprokuratūras.

Jau vēstīts, ka 17.maijā tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) paziņoja, ka Tieslietu ministrija ģenerālprokurora darbībā konstatējusi pazīmes, kas liecina, ka Kalnmeiers neatbilst Prokuratūras likumā minētajam amatam izvirzītajai nevainojamas reputācijas prasībai.

Vēlāk, saņemot 39 Saeimas deputātu pieprasījumu, Bičkovičs ierosinājis pārbaudi ģenerālprokurora Kalnmeiera atlaišanas pamatu izvērtēšanu. Pārbaudi veikt tika pilnvarota AT tiesnese Senkāne. Pārbaudi bija uzdots veikt līdz 16.septembrim.

Zvejniece pagājušā piektdienā aģentūrai LETA teica, ka ir saņemta senatores pieprasītā informācija no Tieslietu ministrijas, Saeimas deputātiem, Valsts kontroles un Ģenerālprokuratūras. Senatore "turpina strādāt pie uzdevuma", viņa norādīja.

Savukārt pokuratūras preses pārstāve Una Rēķe aģentūrai LETA pagājušajā piektdienā apliecināja, ka ģenerālprokuroram līdz šim nav bijusi tikšanās ar pārbaudes veicēju.

Pats ģenerālprokurors Kalnmeiers ir atzīmējis, ka nav pārsteigts par tieslietu ministra plānu panākt viņa atbrīvošanu no amata, jo Bordāna vadītā Jaunā konsevatīvā partija (JKP) priekšvēlēšanu laikā un arī pēc tam "saukusi personas, kuras būtu jānomaina", turklāt prokuratūras lietvedībā patlaban atrodas krimināllieta pret Bordāna partijas biedru un Saeimas deputātu Juri Jurašu (JKP).

 

Top komentāri

solon
s
Klauni. Vai tiešām uzskata, ka kāds reāli noticēs ka tiek veikta reāla pārbaude?! : )))) Visticamāk pārbaudāmais ar pārbaudītājiem kādā pirtī par to visu pasmiesies un vienosies vēl pagarināt "pārbaudes" termiņu - lai tak dumā tauta domā, ka kāds tur tiek riktīgi vētīts. Urā biedri! Visiem ordeņus!
Erna
E
Ka vispar sis lupata, bomzis, degradats un visticamak, ka alkaholikis (spriezot pec vina briesmiga purna) Kalnmejers var ienemt Latvija Generalprokurora amatu? Ka tas vispar ir iespejams? Tikai tapec, ka sis idiots, lubraks Kalnmejers apkalpo Lembergu un ZZS zaglu bandas privatas intereses? Kalnmejers, padomju okupacijas laika, velejas iestaties cekas organizacija,...ja kas.
Poces Ziedis
P
Tik daudz glumu lietu sastrādājis, ka pārbaudi termiņā nav iespējams paveikt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas