Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta (17:35) - Izpirkti 66,5% no Dziesmu un deju svētku biļetēm

Līdz plkst.17 ir nopirkti 66,5 % no visām publiskajā tirdzniecībā pieejamām Dziesmu un deju svētku biļetēm,  informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Jāatgādina, ka līdz plkst.15.00 tika nopirkta puse no visām publiskajā tirdzniecībā pieejamām Dziesmu un deju svētku biļetēm. Savukārt pirmajās divās stundās tika nopirktas 14836 biļetes uz visiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem, pilnībā tika pārdotas publiskajā tirdzniecībā pieejamās biļetes uz Noslēguma koncertu un Deju lieluzvedumiem 5.jūlijā plkst.22 un 6.jūlijā plkst.22.

Šobrīd joprojām ir pieejamas biļetes uz Noslēguma koncerta ģenerāmēģinājumu, vērienīgo vokāli simfoniskās mūzikas koncertu Arēnā Rīga, Garīgās mūzikas koncertu Doma baznīcā, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu Sv.Jāņa baznīcā, tautas mūzikas koncertu "Raksti" Ķīpsalā, kokļu mūzikas koncertu Ķīpsalā u.c. pasākumiem.

Kā ziņots, šodien visā Latvijā no plkst.11 Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem, taču jau vairākas stundas pirms biļešu tirdzniecības sākuma daudzviet veidojās rindas, cilvēki pēc biļetēm stāvējuši pat naktī.

Kā novērots, pie Dailes teātra īsi pirms biļešu tirdzniecības sākuma rindā stāvēja aptuveni 170 cilvēku. Rinda sākusi veidoties jau naktī. Kāds vīrietis, kas pie teātra kases ieradies plkst.8, saņēmis 97.kārtas numuru.

Rinda pie Latvijas Nacionālās operas kasēm sākusi veidoties plkst.5 no rīta, un pirmie cilvēki pēc plkst.11 bija laimīgi iegādājušies biļetes. Tobrīd pie operas bija aptuveni 200 cilvēku gara rinda. Vasiļjeva informēja, ka biļešu tirdzniecības vietās lielveikalos rindās gaidot 50-70 cilvēku. Rindas novērojamas arī tirdzniecības vietās reģionos.

Vienā pirkuma reizē viena persona varēs iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes uz katru Dziesmu un deju svētku pasākumu. Arī viena pirkuma reizē interneta veikalā bilesuparadize.lv varēs iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes. Bērniem līdz septiņiem gadiem, ieskaitot septiņu gadu vecumu, ja nebūs nepieciešama atsevišķa sēdvieta, biļete nebūs jāpērk.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Latvijā notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku galvenais vēstījums ir "Gaisma līgo Latvijā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas