Laika ziņas
Šodien
Dūmaka
Rīgā +20 °C
Dūmaka
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta (2) - BAS patiesie labuma guvēji ir Fliks un kāda Krievijas privātpersona

Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") līdzīpašnieks SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) nosūtījusi Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (Vienotība) vēstuli, kurā atklāti BAS patiesie labuma guvēji. Viens no tiem ir "airBaltic" prezidents Bertolts Fliks, bet otrs - ārvalstnieks, kāda Krievijas privātpersona.

Par to liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. BAS vēstulē Dombrovskim norādījusi, ka tā ir konfidenciāla informācija.

Plašāka informācija patlaban netiek sniegta.

Iepriekš izskanējis, ka aiz BAS 50% īpašnieka Bahamās reģistrētās kompānijas "Taurus Asset Management Fund Limited" slēpjas Krievijas miljardieris un BAS kreditora "Latvijas Krājbankas" īpašnieks Vladimirs Antonovs. 

Jau ziņots, ka BAS valdes locekle Inga Piterniece solīja trešdien nosūtīt Dombrovskim vēstuli, kurā tiktu atklāti "airBaltic" privātā akcionāra BAS patiesie labuma guvēji.

Antonova preses sekretāre Natālija Oļesika biznesa portālam "Nozare.lv" apgalvoja, ka Antonovs nav patiesā labuma guvējs BAS, aicinot visos pārējos jautājumus par šo tēmu uzdot Latvijas valdībai vai BAS. 

Šodien plkst.10 sasaukta ārkārtas valdības sēde par "airBaltic", bet tiesai jāizlemj, vai ierosināt kompānijas tiesiskās aizsardzības procesu.

LETA jau ziņoja, ka "airBaltic" trešdien Rīgas rajona tiesā iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu. Pieteikums ir reģistrēts, taču pagaidām tiesa vēl nav izlēmusi par tā pieņemšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Tas jāizlemj šodien.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 45.1 nodaļu, kas regulē sevišķās tiesāšanās kārtībā skatāmās Tiesiskās aizsardzības procesa lietas, tiesnesis ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc pieteikuma saņemšanas pieņem vienu no trim lēmumiem - par pieteikuma atstāšanu bez virzības, atteikšanos pieņemt šo pieteikumu vai pieteikuma pieņemšanu un lietas ierosināšanu.

Tāpat tiesai pirms lietas izskatīšanas jālemj par administratora amata kandidāta atbilstību attiecīgajā tiesiskās aizsardzības procesā.

Tiesiskās aizsardzības process ļauj parādniekam atjaunot spēju nokārtot savas saistības, ja tas nonācis finansiālās grūtībās vai uzskata, ka tajās nonāks, paredz likums.

Lai gan "airBaltic" vadītājs un pastarpinātais līdzīpašnieks Bertolts Fliks apgalvo, ka tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšana liegs valstij, piemēram, nomainīt viņu uzņēmuma valdes locekļa amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas