Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

papildināta (2) - Tiesa atsaka pieņemt SM pieteikumu pret Fliku par liegumu darboties ar airBaltic akcijām

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnese Maira Narvila trešdien atteikusies pieņemt Satiksmes ministrijas (SM) kā Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic valsts akciju turētājas pieteikumu nodrošināt tās iespējamo prasību pret lidsabiedrības valdes priekšsēdētāju Bertoltu Fliku pirms tās celšanas un aizliegt veikt darbības ar airBaltic aktīviem un akcijām, lai nepasliktinātu uzņēmuma stāvokli.

Kā informēja tiesas pārstāvis Jānis Jaksons, šodien pieņemto lēmumu 10 dienu laikā iespējams apstrīdēt Rīgas apgabaltiesā.

Viņš nekonkretizēja tiesas lēmuma motivāciju, sakot, ka tiesas nolēmums nav stājies likumīgā spēkā, jo tas ir pārsūdzams un pastāv iespēja, ka tas tiks atcelts. Jaksons piebilda, ka visas iespējas atklāt tiesas lēmuma motīvus esot SM.

Ministrijas pārstāvis Aivis Freidenfelds biznesa informēja, ka SM gaida detalizētāku informāciju no pilnvarotās personas zvērinātu advokātu biroja Glimstedt un partneri un pēc iepazīšanās ar Centra rajona tiesas motivāciju tiks lemts par turpmāko rīcību. "Visdrīzāk tā tiks pārsūdzēta," sacīja Freidenfelds.

Jau ziņots, ka SM iesniegusi lūgumu par prasības nodrošinājuma pieņemšanu pirms tās celšanas, uzliekot aizliegumu veikt darbības ar airBaltic aktīviem un akcijām, lai nepasliktinātu uzņēmuma stāvokli. To apstiprinājusi SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa.

Otra iespēja SM realizēt savu prasību ir kriminālprocesa ietvaros, ja tāds tiks sākts pēc SM iesniegumiem Ģenerālprokuratūrai par Flika kā amatpersonas veiktiem likumpārkāpumiem. Skaidrību par šo iespēju apgrūtinot ģenerālprokurora atrašanās atvaļinājumā.

Kā ziņots, SM ir vērsusies Uzņēmumu reģistrā un tiesībsargājošās iestādēs, norādot uz iespējamiem pārkāpumiem Flika darbībās.

SM akcentē, ka valstij joprojām pieder vairākums airBaltic akciju un to sadalījums starp kompānijas akcionāriem nav mainījies.

Air Baltic Corporation ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un Baltijas Aviācijas sistēmas (47,2%). Baltijas Aviācijas sistēmas vienādās daļās pieder lidsabiedrības vadītājam Bertoltam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai Taurus Asset Management Fund Limited.

(pievienota 4. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas