Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

papildināta - airBaltic otrdien atcēlis 14 reisus; joprojām nepaskaidro rīcības iemeslus

Starptautiskā lidosta "Rīga"  joprojām no Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic nav saņēmusi informāciju, kādēļ pirmdien un otrdien kompānija atcēlusi vairākus reisus, otrdien Latvijas Radio teica lidostas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sarmīte Bunka-Brilijonka.

Otrdien airBaltic atcēlusii kopumā 14 reisus no un uz Stokholmu, Briseli, Berlīni, Tallinu un Viļņu.


"Situācija šorīt lidostā ir salīdzinoši mierīga. Ja vakar bija vērojamas rindas un drūzmēšanās pie airBaltic  kasēm, tad nakts jau bija mierīga un arī šorīt lidostā situācija ir salīdzinoši mierīga,"  teica lidostas pārstāve.

Viņa piebilda, ka pagaidām lidosta nav saņēmusi informāciju, kādēļ reisi ir atcelti un lidostai arī nav informācijas vai turpmākajās dienās vēl kādu reisi tiks atcelti. Bunka-Brilijonka arī neatminējās, ka iepriekš kāda aviokompānija lidostā būtu atcēlusi tik daudz reisus, nepaskaidrojot iemeslus.

Saistībā ar airBaltic atceltajiem reisiem lidosta Rīga strādā pastiprinātā režīmā - tā šorīt intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja lidostas valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse. 


Šobrīd būtiskākais ir nepieļaut nekārtības lidostā, norādīja A.Luhse. Līdz šim brīdim neviens no airBaltic nav sazinājies ar lidostu. Lidosta mēģinājusi sazināties ar airBaltic vadību, taču tas nav izdevies. Informācija par reisu atcelšanu izvietota starptautiskā lidojumu sistēmā, ailīte, kurā norāda lidojumu atcelšanas iemeslu, atstāta tukša. 


A.Luhse situāciju vērtē kā nenormālu un salīdzina šo situāciju ar vulkāna izvirduma dēļ radītajām problēmām.

Satiksmes ministrija pirmdien aicināja "airBaltic" valdi nekavējoši sniegt paskaidrojumu par iemesliem reisu atcelšanai, kā arī nodrošināt, lai otrdien plānotie regulārie reisi tiktu nodrošināti.

"Valsts kā lielākais akcionārs uzsver, ka "airBaltic" valdes atbildība ir nodrošināt aviokompānijas ikdienas darbību veicot pasažieru pārvadājumus. Uzņēmuma valde nav sniegusi nekādu informāciju par iemesliem, kāpēc tiek atcelti reisi uz Briseli, Berlīni, Viļņu un Tallinu ne kompānijas klientiem, ne uzņēmuma akcionāriem," atzina Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds. 

Viņš arī informēja, ka šādu "airBaltic" valdes rīcību iespējams kvalificēt kā apzinātu kaitniecību, jo tā grauj uzņēmuma reputāciju, rada finansiālus zaudējumus un samazina uzņēmuma vērtību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas