Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - "Baltic Beach Party" laikā ar narkotikām aizturēts dīdžejs un futbolists

Liepājā festivāla ZZ Baltic Beach Party laikā par narkotisko vielu lietošanu, kā arī glabāšanu aizturēts ne tikai kāds dīdžejs, bet arī 2009.gada Latvijas čempionvienības un vēl pagājušajā nedēļā Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra dalībnieces futbola kluba Liepājas metalurgs 24 gadus vecais pussargs Pāvels Surņins.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse apstiprināja, ka kriminālprocesā, kas sākts par narkotisko vielu nelikumīgu apriti, šāds aizdomās turamā uzvārds figurē.

Pie P.Surņina atrasta un atsavināta viena baltas krāsas tablete, kura satur narkotiskās vielas. Viņa organismā narkotikas gan nav konstatētas.

Sporta kluba Liepājas metalurgs preses sekretāre Simona Laiveniece atzina, ka kluba rīcībā pagaidām nav oficiālas informācijas par aizturēto futbolistu, tāpēc tas pašlaik notikušo nevar komentēt.

Policija sākusi kriminālprocesu par narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Šis nav pirmais gadījums, kad "Beach Party" laikā pie dīdžeja atrod narkotikas. 2008.gadā festivāla laikā policija aizturēja dīdžeju Eduardu Švānu, kura organismā konstatētas narkotiskās vielas, kā arī pie viņa tika atrasti 0,3 grami marihuānas. Švānam policija uzlika 30 latu naudas sodu.

Kopumā šogad festivāla laikā policija sākusi 11 administratīvās lietvedības par personu atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē, kā arī 20 kriminālprocesus par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu apriti.

Pie aizturētajiem pavisam atrasti desmit grami marihuānas, 27 narkotikas saturošas tabletes, vairāk nekā grams metamfetamīna un trīs grami mefedrona.

"ZZ Baltic Beach Party" laikā reģistrētas 13 zādzības, kuras notikušas festivāla norises teritorijā vai ārpus tās, galvenokārt telšu pilsētiņā.

Pieci apmeklētāji palikuši bez savām somām, četriem pazuduši dokumenti, tiek meklēti divi mobilie tālruņi un viens fotoaparāts.

Miesas bojājumus festivāla laikā guvuši desmit cilvēki, sešos gadījumos nenoskaidrotos apstākļos.

Festivāla norises laikā huligānisku darbību dēļ bojātas arī divas Valsts policijas automašīnas.

Pie dažādu transporta līdzekļu stūres alkohola reibumā pieķerti 11 vadītāji, tostarp četri velosipēdisti.

Liepājas pašvaldības policija festivāla laikā noformējusi aptuveni 30 administratīvā pārkāpuma protokolus par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā, par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu, par smēķēšanu neatļautā vietā, par dabisko vajadzību kārtošanu neatļautā vietā un citiem pārkāpumiem.

Naktī no piektdienas uz sestdienu trīs cilvēki aizturēti un nogādāti Valsts policijā aizdomās par viltotu festivāla ieejas biļešu uzrādīšanu. Viens atpūtnieks nogādāts Valsts policijā, jo iesitis pašvaldības policijas darbiniekam.

Naktī no sestdienas uz svētdienu palīdzība sniegta nepilngadīgai meitenei, kura alkohola reibuma stāvoklī gulējusi pie festivāla kasēm. Pusaudze nogādāta slimnīcā.

Aizturēts arī kāds 1977.gadā dzimis vīrietis no Jēkabpils, kurš mēģinājis atslēgt svešu automašīnu Kūrmājas prospekta autostāvvietā.

Vairāki desmiti atpūtnieku festivāla laikā nonākuši atskurbtuvē.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas