Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Jūrmalas domnieki pārmet Munkevicam nelietderīgus tēriņus

Astoņi Jūrmalas domes deputāti izplatījuši paziņojumu, kurā skaidro lēmumu pieprasīt pilsētas mēra Raimonda Munkevica (Jūrmala – mūsu mājas) atkāpšanos no amata. Paziņojuma autori uzskata, ka Jūrmalas budžeta ienākumu plāns netiek pildīts, un nelietderīgu tēriņu dēļ Jūrmalas domei 2008.gada beigās varētu pietrūkt līdzekļi sociālo pabalstu un algu izmaksai.

Paziņojumā norādīts, ka R. Munkevics atcēlis plānoto kārtējo sēdi, tādējādi paildzinot laiku līdz balsojumam par viņa atcelšanu no amata, taču ceturtdien domes deputāti iesnieguši pieprasījumu sasaukt ārkārtas sēdi trīs dienu laikā.Paziņojumu parakstījuši mēra vietnieki Aigars Tampe (TB/LNNK) un Dainis Urbanovičs (LSDSP), kā arī deputāti Ģirts Trencis, kuru domnieki ierosinājuši iecelt R. Munkevica vietā, Juris Griķis (TB/LNNK), Agris Kalnciems (TP), Zigurds Starks (TP), Andrejs Kondratjuks (LPP), Jānis Kuzins (Dzimtene). Minētie deputāti arī 26. septembrī domē iesniedza iesniegumu par R. Munkevica atcelšanu no amata.“2008.gadā Jūrmalas domes darba organizācija domes priekšsēdētāja R.Munkevica vadībā ar katru mēnesi pasliktinājās, kas ir nepieļaujami ekonomiskās krīzes laikā. Svarīgi jautājumi par pašvaldības budžeta izlietošanas prioritātēm domē netika skatīti, tos vienpersoniski izlēma domes priekšsēdētājs,” pārliecināti paziņojuma autori. Nesasaucot kārtējo domes sēdi, R. Munkevica mērķis ir “ilgāk saglabāt domes priekšsēdētāja krēslu, un izmantot iegūto laiku opozīcijas rindu šķelšanai”, taču tādēļ nav iespējams nekavējoši skatīt vairākus pilsētai būtiskus jautājumus, “to skaitā projekta pieteikuma apstiprināšanu par veloceliņu attīstību Jūrmalā un sociālo projektu īstenošanu”, uzsver paziņojuma autori.Tāpat R. Munkevics esot uzsācis “nomelnošanas kampaņu” pret iesnieguma parakstītājiem, un paziņojuma autori pieļauj, ka “ka jau tuvākajās dienās gaidāma tiesībsargājošo institūciju vēršanās pret vairākiem domes deputātiem, kuri ierosinājuši R.Munkevica atcelšanu no amata”. Deputāti pieļauj, ka “šie necienīgie līdzekļi tiek izmantoti tādēļ, lai savā kontrolē saglabātu pašvaldību un neļautu veikt revīziju par tajā paveiktajiem darbiem”, kā arī saistībā ar darbību pašvaldības uzņēmumos un “lai spētu izvairīties no atbildības četrās krimināllietās, kas pret viņu uzsāktas”.

R. Munkevics uzskata, ka paziņojuma autori šobrīd nervozē un baidās, ka kāds no astoņiem deputātiem varētu pārdomāt. "Ar to es varu izskaidrot tās izplatīšanu nolūkā diskreditēt, jo nekāda programma, kā viņi domā uzlabot domes darbu, jau nav piedāvāta," teic Jūrmalas mērs. Viņš norāda, ka vēstulē, piemēram, pieminēts projekta pieteikums veloceliņa attīstībai, kas nebija laikus sagatavots, bet par to ir atbildīgs viens no vēstules autoriem — Aigars Tampe. "Tas ir viens no piemēriem, kā viņi paši savus grēkus mēģina pierakstīt man. Izskan pārmetumi saistībā ar pašvaldības budžetu, par kuru paši ir balsojuši. Es aicinātu nespriest pēc sevis, jo šie mani oponenti paši gribēja uzņēmumos, kur bija lielas investīcijas, mainīt vadību, lai ieliktu savējos," norāda R. Munkevics. Viņš aicina deputātus uz konstruktīvu sarunu, bet uzskata, ka deputātu ambīcijas liedz to darīt. Turklāt no astoņiem vēstules autoriem septiņi paši labprāt vadītu domi un vienīgi Agris Kalnciems ir teicis, ka to nevēlas, pauž mērs.

Tāpat arī Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa izplatījusi paziņojumu, noliedzot deputātu apgalvojumu, ka mēra tēla spodrināšanai masu medijos tiek tērēti 300 tūkstoši latu. Paziņojumā norādīts, ka saskaņā ar domnieku apstiprināto budžetu informācijas izplatīšanai nacionālajos televīzijas kanālos paredzēti 15 tūkstoši latu, bet informācijas izvietošanai nacionālajos preses izdevumos - pieci tūkstoši. "Jūrmalas pilsētas priekšsēdētaja tēla veidošanai līdzekļi nav paredzēti," teic Sabiedrisko attiecību nodaļas p.i. Aldis Bērziņš.

Kaut gan paziņojumu parakstījuši visi astoņi deputāti, kas pieprasa R. Munkevicu atsaukšanu no amata, tā vairs neesot tik vienota par Ģ. Trenča iecelšanu mēra krēslā, ceturtdien ziņoja telekompānija LNT. Neoficiāli zināms, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ierosinājis kriminālprocesu par G. Trenča noslēgto mierizlīgumu par noslēgto mierizlīgumu par 11 000 latu ar Jūrmalas slimnīcas bijušā valdes priekšsēdētāja Jura Tračumu. Mierizlīguma rezultātā pašvaldība neatguva J. Tračuma vienpersoniskās rīcības dēļ zaudētos līdzekļus 20 000 latu apmērā.

Iepriekš Dienai R. Munkevics izteicās, ka notiekošais ir "Tautas partijas projekts", ko šī partija mēģinot īstenot jau ilgāku laiku. Situācija mainījusies pēc tam, kad notiesātā Jura Hlevicka vietā mandātu ir ieguvis nākamais no LPP saraksta ievēlētais kandidāts, un domē tagad ir 15 deputātu. R.Munkevics uzskata, ka tā ir "partiju augšās panākta vienošanās". To, ka par viņa pēcteci ir izraudzīts Ģ.Trencis, tagadējais pašvaldības vadītājs skaidro ar to, ka "viņš ir vispaklausīgākais, bet neizslēdzu, ka arī viņu uzmetīs".


(papildināta ar 6. un 7. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Jūrmalas domnieku paziņojuma pilns teksts pieejams šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas