Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Lidmašīnas avārijā cietušajiem smagas traumas, sākts kriminālprocess

Valsts policijas Tukuma rajona pārvaldē uzsākts kriminālprocess par lidmašīnas avāriju, tāpēc sīkāka informācija par notikušo netiks sniegta, Diena noskaidroja Tukuma policijas pārvaldes dežūrdaļā. Kriminālprocess uzsākts par noziedzīgu nodarījumu pret satiksmes drošību.

Avarējusī lidmašīna piederējusi klubam "Aitraining", Dienai apstiprināja klubā. Uz Tukuma aviošovu tā devusies no Spilves lidlauka. Vairāk informācijas klubā gan atteicās sniegt.

Tukuma rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas biroja 1.nodaļas priekšniece Signe Dektere, “Neatkarīgajām Tukuma Ziņām” stāstījusi, ka lidmašīnā bijuši astoņi cilvēki – pilots, instruktors un seši šī kluba kursanti. Cietušie gan nav bijuši pieteikti kā aviošova dalībnieki, un šis lidojums nenotika saskaņā ar šo pasākumu.

Negadījumā cietušie ir jauni cilvēki, visiem cietušajiem ir nopietnas politraumas, tomēr sevišķi smagā stāvoklī ir trīs no lidmašīnas pasažieriem - divi vīrieši un viena sieviete, aģentūrai LETA stāstījis Katastrofu medicīnas centra vadītājs Mārtiņš Šics. Vissmagāk cietušā vīrieša elpināšana patlaban tiek nodrošina mākslīgi, savukārt minētajai sievietei ir smags mugurkaula un krūšu daļas skriemeļu lūzums, kā arī smadzeņu bojājumi. Visi cietušie ir lidmašīnas pasažieri, vissmagāk cietis pilots. Trīs vai četri no cietušajiem tiks nogādāti lielajos ārstniecības centros, par ko drīzumā mediķi pieņems attiecīgus lēmumus.

Astoņi cietušie pēc lidmašīnas nokrišanas Tukuma rajonā tika nogādāti Tukuma slimnīcā, Dienai agrāk sacīja M.Šics.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere Dienai pastāstīja, ka patlaban ar šo lietu jau nodarbojas Valsts policija.

Šorīt īsi pēc plkst.10 Tukuma rajonā pirms iecerētajiem aviosvētkiem nokrita lidmašīna. Tas notika mazdārziņu rajonā pie Spartaka ielas. Aptuveni 200 metru no negadījuma vietas ir dzīvojamās mājas. Netālu no notikuma vietas atradušies arī cilvēki. I.Vetere stāstīja, ka lidaparāts, triecoties pret zemi, aizdedzies, taču tuvumā esošie cilvēki ātri reaģējuši un sākuši izplūdušajai degvielai mest virsū zemi. Arī glābēji paguvuši ierasties un nosegt lidmašīnu ar putām, līdz ar to izvairoties no eksplozijas. Nokļūšana notikuma vietā glābējiem bijusi sarežģīta, jo mazdārziņu teritorijā ir mazi celiņi.

Šodien Smārdes pagasta lidostā "Tukums" pirmo reizi tiek rīkots aviācijas šovs, kas iecerēts kā ikgadējs pasākums.

Smārdes pagasta priekšsēdis Guntars Važa “Neatkarīgajām Tukuma Ziņām” sacījis, ka šova programma negadījuma dēļ visdrīzāk netiks mainīta, jo avarējusī lidmašīna un tās piloti nebija pieteikti kā dalībnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas