Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Novada mērs: ne tādu slavu gribēja mazsalacieši

“Tā nebūt nav tā slava, ko gribētos iegūt,” portālam Diena.lv dienu pēc viltus meteorīta nokrišanas kādā no Mazsalacas pļavām atzīst novada domes priekšsēdis Gunārs Zunda. Viņš uzskata, ka tagad Mazsalaca ieguvusi asociāciju ar vietu, kur krāpjas.

“Manā skatījumā krāpšanās nav tas pozitīvais ar ko varētu saistīties Mazsalaca, bet man ir aizdomas, ka droši vien tā būs, jo cilvēki jau labāk atceras negatīvas lietas nekā pozitīvo”, viņš secina.

Novada domes mērs neredz iespējas, ka šo gadījumu novads varētu izmantot savā labā, lai vilinātu pie sevis tūristus. Zeme, kur nokrita viltus meteorīts piederot privātīpašniekam, un G.Zunda ir pārliecināts, ka tā vairs nespēs ieinteresēt nevienu. Neviens jau nebraukšot skatīties vietu, kur bija izrakta bedre.

Tomēr Mazsalacas novada domes sēdē trešdien lems par tā saucamo meteorīta lietu. No deputātiem ir saņemts ierosinājums apsvērt no Tele2 prasīt kompensāciju par neslavas celšanu. Iespējamās kompensācijas apmērs nav aplēsts. Mērs gan ir piesardzīgs prognozēs, vai deputāti izšķirsies par kompensācijas pieprasīšanu no mobilo sakaru operatora. “Lemsim, cik lielu ļaunumu tas ir nodarījis Mazsalacas vārdam. Mums nav vajadzīga tāda reklāma, kurā dzirdam par Mazsalacu, kā vietu kur krāpās ar meteorītu,” viņš vēlreiz uzsvēra. Mazsalacieši lepojas ar skaisto dabu, Skaņo kalnu, muzeju.

Novada dome nav zinājusi par Tele2 plānoto akciju Mazsalacas novadā. G.Zunda uzsver, ka nekad to nebūtu pieļāvis, jo “ar lietām, kur jāiesaista glābšanas dienesti, bruņotie spēki, jokot tomēr nevajag”.

Tikmēr aģentūra LETA sazinājusies ar zemes īpašnieku, kur "nokrita meteorīts". Tas ir Mazsalacas novada Sēļu pagasta zemnieku saimniecības "Druvas" īpašnieks Harijs Krastiņš.

Viņš stāstīja, ka pirmdienas pēcpusdienā zemes īpašniekam piezvanījuši uzņēmuma pārstāvji un piedāvājuši samaksu par radītajiem zaudējumiem. "Man iepriekš par to nekādas informācijas nebija, biju pārsteigts. Viņi zvanīja, piedāvāja sakārtot vietu, lūdza, lai nevēršos policijā un netiesājos."

Par kompensācijas apjomu vienošanās vēl neesot notikusi. Summu, ko uzņēmuma pārstāvji Krastiņam piedāvājuši, zemes īpašnieks nenosauc, vien piebilst, ka tā nav bijusi liela.

Pats saimnieks notikuma vietā nav bijis. "Pēc Jāņiem kā nopļāvu pļavu, neesmu tur vairs bijis. Zinu, ka šodien tur strādā cilvēki, kas rok ciet bedri, teica, ka vedīšot melnzemi. Rīt braukšu skatīties."

Ja ceļš un lauks tiks sakārtots un zemes īpašnieks saņems kompensāciju, viņš nolēmis pret uzņēmumu nevērsties.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas