Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Par dronu lidināšanu virs militārajiem objektiem aizturēti vairāki cilvēki

Šonedēļ Nacionālie bruņotie spēki (NBS) identificējuši bezpilota lidaparātus, kas bija ielidojuši militārā objekta lieguma zonā, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Piektdien, 20. martā, Liepājā, virs 84. kuģu piestātnes tika pamanīts bezpilota lidaparāts. NBS aizturēja drona operatoru un tālāk nodeva Valsts policijai. Savukārt ceturtdien, 21. martā, NBS netālu no Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas identificēja bezpilota lidaparātu, kas bija ielidojis lieguma zonā – tuvāk par 500 metriem no militārā objekta. Militārā policija aizturēja bezpilota lidaparāta operatorus, kas tālāk tika nodoti Valsts policijai.

"Aicinu iedzīvotājus būt uzmanīgiem, kā arī ievērot un respektēt noteikumus, kas regulē bezpilota lidaparātu lidojumus virs militārajiem objektiem, lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, kas var ietekmēt drošību, kā arī neradītu zaudējumus lidaparātu īpašniekiem," uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks (A/P!).

Bezpilota gaisa kuģu lidojumus regulē Ministru kabineta noteikumi Nr. 737, kuros noteiktas pamatprasības bezpilota gaisa kuģu lidojumu veikšanai, tajā skaitā lidojumu drošības prasības, kā arī teritorijas, virs kurām aizliegts veikt bezpilota gaisa kuģu lidojumus. Piemēram, noteikts aizliegums veikt bezpilota gaisa kuģu lidojumus virs militārajiem objektiem un to tuvumā, virs lidlaukiem un citās kritiskās infrastruktūras.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem bezpilota gaisa kuģi lidojumus veic noteiktā attālumā no militārās infrastruktūras objektiem, kuri tiek izmantoti NBS vajadzībām, izņemot gadījumus, kad lidojums ir saskaņots ar NBS. Bezpilota gaisa kuģa lidojumus veic ne tuvāk par 500 m no karakuģiem ostas akvatorijā un jūrā un neveic gaisa telpas aizliegtajās zonās, īslaicīgi rezervētajās zonās un īslaicīgi norobežotajās zonās, kas izveidotas NBS vajadzībām to aktīvās darbības laikā.

Top komentāri

Anti-drons
A
Tukša biznesa niša...! Droni dežurē virs lidostām un ar zaķu skrotīm atšauj svešos dronus. Vai arī - met viršu tīkliņus uz propelleriem. Vai - ielaužas kompī un ietriec dronu viņa saimniekam pakaļā.
Irlielāmērāticams
I
ka dronu problēma ir daudz plašāka, nekā no pirmā acu uzmetiena šķiet. Bet skaidrs ir viens - jebkura informācija, kas norāda uz nespēju tikt galā ar droniem ir vienlaicīgi publiska nabadzības apliecība bruņotajiem un policijas spēkiem.
KKK
K
Re kā Latvijas drošības struktūras strādā. Lielbritānijā vai Vācijā divas dienas nevar noķert virs lidostas planējošus mošķus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas