Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētāju ievēlēts diriģents Klišāns

Par jaunieceltās Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētāju pirmajā sēdē ievēlēts vairākkārtējs Dziesmu un deju svētku virsdiriģents, iepriekšējo svētku noslēguma koncerta Zvaigžņu ceļā mākslinieciskais vadītājs, Rīgas Doma zēnu kora diriģents Mārtiņš Klišāns, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Ertmane.

Savukārt par padomes priekšsēdētāja vietnieci šodien ievēlēta Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.

"Tas ir ārkārtīgi liels gods un, protams, arī atbildība. Ceru, ka pieredze, ko esmu guvis līdz šim, šajā amatā noderēs. Es ceru uz labu sadarbību un darbu komandā, jo šis process uzliek milzīgu atbildību," uzrunājot Dziesmu un deju svētku padomi, teica Klišāns.

Viņš uzsvēra, ka Dziesmu un deju svētku padome nedrīkst nākt klajā ar nepārdomātiem, pārsteidzīgiem un nepareiziem lēmumiem.

"Katri pieci gadi, kas ir Dziesmu un deju svētku kustības nogrieznis, vienmēr ir pilni ar jauniem izaicinājumiem, un šī reize nebūs izņēmums. Mūsu priekšā ir daudz jauna, sākot ar jaunu estrādi, jaunām koncepcijām un programmām," sacīja Klišāns.

Viņš pauda cerību, ka padomes kopdarbs būs interesants, vērtīgs un vainagosies brīnišķīgā Dziesmu svētku simtpiecdesmitgadē.

Par Mežaparka Lielās estrādes būvniecības procesu padomes sēdē ziņoja tobrīd vēl Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR), par Daugavas stadiona atjaunošanas gaitu informēja VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions valdes loceklis Guntis Zālītis.

Par izmaiņām Vispārējās izglītības likumā un par vispārējās vidējās izglītības programmu padomei ziņoja Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP). Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte iepazīstināja ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības plāna 2016.-2018. gadam noslēguma ziņojumu, kā arī pastāstīja par gatavošanos XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem 2023. gadā.

Par gatavošanos XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem nākamajā gadā informēja Valsts izglītības satura centra Neformālās izglītības departamenta direktore Agra Bērziņa. Plānots, ka svētkos 2020.gada vasarā piedalīsies aptuveni 37 000 bērnu un jauniešu no visas Latvijas, precīzs skaits būs zināms nākamā mācību gada laikā.

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt Dziesmu un deju svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu. Padomes darbības laiks - pieci gadi, kas ir laika cikls, sagatavojot un īstenojot kārtējos Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkus. Šīs padomes uzdevums būs sagatavot XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkus, kas aizritēs svētku tradīcijas 150. gades zīmē.

Top komentāri

Jābūts Stulbiņš
J
Turpinās attīstīties bērnišķība !!!!!!!!!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas