Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Par gada eksporta čempionu atzīst AS UPB

Par Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2013 eksporta čempionu atzīta AS UPB, portālu Diena.lv informēja LIAA.

Par eksportspējīgāko komersantu lielo un vidējo komercsabiedrību grupā SIA Valpro, AS Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca, SIA V.O.V.A. Atzinība izteikta SIA Tonus elast.

Par eksportspējīgāko komersantu mazo komercsabiedrību grupā atzīts SIA Knowledgeprice.com, SIA Latlaft un SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs. Atzinība izteikta SIA Brain games un SIA Elva Baltic.

Par importa aizstājējproduktu atzīta SIA Papīrfabrika Līgatne pārstrādāts, balts zīmēšanas, akvareļu un biroja papīrs, SIA United oils automobiļu eļļu un autoķīmijas produktu līnija Magna, SIA NP foods Guttas dzēriens Cola de luxe. Atzinība izteikta AS Energofirma jauda DA24 drošinātāja atdalītājam, SIA Marks M matraču līnijai Heavens, AS Rix Technologies dokumentu vadības sistēmai Namejs un AS Spodrība ekoloģisku sadzīves ķīmijas produktu līnijai Eco seal for nature.

Par inovatīvāko produktu atzīta SIA Peruza ātrdarbīga mazo zivju griešanas un ķidāšanas līnija, SIA Istabai mājas apkures attālinātās vadības rīks, SIA Huglock universāla mēbeļu furnitūra - savienojums HugLock. Atzinība izteikta SIA Baltic Embedded industriālajam minidatoram, SIA Cemety kapsētu informācijas digitalizācijas un datu pārvaldības sistēmai Cemety. Atzinība izteikta SIA Froont mājaslapu veidošanas rīks Froont, SIA NFC team laika un darbu uzskaites sistēma NFC more, SIA Silmor vadības klaviatūra un SIA Sun inverstments saules siltuma enerģijas kolektors SelSol Nord C200.

Par gada rūpniecisko dizainu atzīta SIA Maffam freeform iekaramais bazalta šķiedras atpūtas krēsls Manu nest, SIA MGS factory koka skrejritenis Dup dap un tā iepakojums un AS Rīgas piena kombināta saldējums Nu fruit. Atzinība izteikta SIA Daba laba dabīgo saru matu ķemmju kolekcijai WildGood.

Katras kategorijas pirmās un otrās vietas ieguvējiem būs iespēja piedalīties apmaksātos darījumu braucienos, tostarp valsts augstāko amatpersonu ārvalstu vizītēs, LIAA organizētajās tirdzniecības misijās, kā arī individuālos darījumu braucienos. Savukārt trešo vietu ieguvēji saņēma apmaksātu reklāmas laukumu kādā no LIAA informatīvajiem materiāliem.

Visiem laureātiem tika piešķirta iespēja izmantot konkursa Eksporta un inovācijas balva 2013 laureāta zīmi uz savu produktu iepakojumiem un informatīvajos materiālos. Informācija par visiem konkursa laureātiem ievietota LIAA mājas lapā ar tiešsaisti uz uzņēmumu mājas lapām.

Konkurss Eksporta un inovācijas balva norisinājās jau devīto gadu pēc kārtas, un tā mērķis ir sekmēt Latvijas komersantu konkurētspēju Latvijas un ārvalstu tirgos, veicināt produktu eksporta apjoma un kvalitātes pieaugumu, produktu ar augstu pievienoto vērtību radīšanu, kā arī sekmēt inovāciju, izvērtējot komersantu rezultātus un atzinīgi novērtējot sekmīgākos komersantus un to produktus. Šogad konkursā kopumā tika iesniegti 119 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā. Konkursa otrajā kārtā tika izvirzīts 31 uzņēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas