Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Par mēģinājumu no apdrošinātāja izkrāpt 45 tūkstošus latu piespriež piecus gadus cietumā

Pirmdien Jelgavas tiesa par gandrīz 45 000 latu apdrošināšanas atlīdzības izkrāpšanas mēģinājumu If Apdrošināšana klientei Ivetai Daugulei piespriedusi piecu gadu cietumsodu.Jelgavas prokuratūras celtajā apsūdzībā norādīts, ka Iveta Daugule mantkārīgu motīvu vadīta noslēdza īpašuma apdrošināšanas līgumu ar If Apdrošināšana, norādot mantas un priekšmetus, kurus faktiski nebija iegādājusies un kuri it kā atradās viņai piederošajā īpašumā Jelgavas rajona Ozolnieku novada Cenu pagastā.

Tāpat neilgi pirms ugunsgrēka apsūdzētā vairākkārt  noslēdza papildus vienošanās ar apdrošinātāju, gandrīz divkāršojot  īpašuma kopējo platību un papildinot iedzīves priekšmetu uzskaitījumu, kā rezultātā kopējā apdrošināšanas summa sastādīja gandrīz 700 000 latu.Saskaņā ar apsūdzētās versiju 2008.gada 30.novembrī īpašumā notika ugunsgrēks, kā rezultātā nodega dzīvojamā ēka ar visu iedzīvi. Tādējādi saskaņā ar apsūdzētās versiju ugunsgrēkā sadega biljarda galds, LG un Samsung plazmas televizori un kinozāle, 4 Venēcijas kristāla lustras, masīvkoka rakstāmgalds, ūdeļādas, lapsādas un lamas kažoki, kā arī ādas mētelis, ādas mēbeļu atpūtas komplekts, vairāki antikvāri paklāji un kalnu velosipēdi.Veicot notikušā izmeklēšanu tika konstatēts, ka nodegušajā īpašuma nav atrodamas nekādas ekskluzīvo iedzīves priekšmetu atliekas. Tai pat laikā nodegušajā īpašumā tika atrastas ievērojami mazvērtīgāku mantu, kuras ir izgatavotas no viegli degošiem materiāliem (piemēram, skaņu plašu) atliekas. Šis fakts gan policijai, gan apdrošināšanas sabiedrības pārstāvjiem radīja aizdomas, ka ir noticis krāpšanas mēģinājums.Krimināllietas izmeklēšanas gaitā savu eksperta atzinumu par notikušo ugunsgrēku sniedza sertificēts ugunsgrēku izpētes eksperts, kurš norādīja, ka ugunsgrēka vietas apskates laikā ir konstatēts vērtīgo priekšmetu iztrūkums.

Neraugoties uz to, If Apdrošināšana kā cietušais veica izmeklēšanas eksperimentu nolūkā pierādīt, ka apsūdzētās norādītais 2 300 latu vērtais LG plazmas televizors nevar sadegt bez pēdām. Ekspertimentā analoģiska izmēra LG plazmas televizora dedzināšanai tika izmantota akreditētas laboratorijas iekārta, kuru Eiropas Savienībā izmanto būvmateriālu testēšanai.

Eksperta secinājums bija viennozīmīgs – televizoram sadegot ugunsgrēkā, no tā pāri paliek neorganisko materiālu paliekas (mikroshēmas, metāla karkass, stikli, alumīnija daļas). Tāpat eksperts norādīja, ka pilnīgai televizora utilizācijai nepieciešama īpaša iekārta, kas var nodrošināt temperatūru 2000 pēc Celsija un tas nozīmē, ka pēc ugunsgrēka I.Daugules īpašuma krāsmatās bija jāatrod televizoru atliekas.

Apsūdzētā kā ugunsgrēkā pilnībā sadegušas bija norādījusi arī Murano lustras, kuru vērtību viņa bija aplēsusi 12 000 latu apmērā. Taču arī Murano stikls ir slavens tieši ar to, ka tā izgatavošanas tehnoloģija padara to īpaši izturīgu un, saskaņā ar ekspertu viedokli, arī vienkārša stikla lustras nemēdz sadegt, neatstājot nekādas paliekas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas