Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Patvēruma meklētāju gausā uzņemšana rada bažas

Patvēruma meklētāju gausā uzņemšana rada bažas par situāciju, ja strauji būs jāuzņem 100 personas. Tāpēc Saeimas Migrācijas komisija 13.aprīlī iztaujās atbildīgos par līdzšinējo pieredzi.

Patvēruma meklētāju gausai uzņemšanai ir gan plusi, gan mīnusi, norāda Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (NA).

"Patlaban Latvija ir uzņēmusi tikai sešus patvēruma meklētājus, kas ir desmit reizes mazāk, nekā paredz vienmērīgas pārvietošanas un uzņemšanas grafiks. Tajā ir savs labums, taču tas arī raisa zināmas bažas," par Latkovska uzsvērto aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Komisija trešdien iztaujās atbildīgo institūciju pārstāvjus par patvēruma meklētāju uzņemšanas un integrēšanas pieredzi un perspektīvām.

"Nelielais skaits ļauj īstenot ļoti rūpīgu individuālu pieeju, saprast, kādas korekcijas jāveic pirms tam teorētiski pieņemtajos plānos. Bažas rada, kas būs tad, ja, mēģinot panākt grafikā nokavēto, vajadzēs vienā reizē uzņemt 100 un vairāk patvēruma meklētāju," uzsver Latkovskis.

Komisija uz rītdienas sēdi aicinājusi Iekšlietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Kultūras ministrijas un Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvjus.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde sāksies plkst.12 komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 118.telpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas