Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pēc smagas slimības miris bijušais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Caune

Šovakar 66 gadu vecumā pēc smagas slimības miris bijušais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune, aģentūrai LETA apstiprināja Jelgavas novada Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Enija Kreicberga-Kapša.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Caune dzimis 1956.gada 10.janvārī Aucē. Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā 1984.gadā viņš ieguvis agronoma izglītību, savukārt 2006.gadā - sociālo zinātņu maģistra grādu.

Caune bijis valdes priekšsēdētājs paju sabiedrībā "Rosme", taču kopš 1994.gada viņa profesionālā dzīve bija saistīta ar darbu  pašvaldību. Viņš vairākus gadus vadīja Jelgavas novada Vircavas pagastu. 

2001.gadā Cauni ievēlēja par Jelgavas rajona padomes priekšsēdētāja vietnieku, savukārt no 2009.gada jūnija līdz pat šī gada janvārim viņš ieņēma Jelgavas novada domes priekšsēdētāja amatu.

Pēc nesaskaņām ar domes opozīciju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārmetumiem par nelikumībām pašvaldības darbā, pagājušā gada beigās Caune paziņoja par atkāpšanos no amata. Šī gada janvārī domes sēdē, viņam neesot klāt, Cauni no domes priekšsēdētāja amata atbrīvoja.

Caune bija Latvijas Zemnieku savienības biedrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas