Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēdējā diennaktī vislielākais Covid-19 inficēto skaita pieaugums Rīgā

Pēdējā diennaktī vislielākais Covid-19 inficēto skaita pieaugums bijis Rīgā, kur reģistrēti 20 jauni saslimšanas gadījumi, tādējādi kopējais inficēto skaits galvaspilsētā sasniedzis 315, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Tikmēr Jūrmalā un Salaspils novadā aizvadītajā diennaktī reģistrēts pa vienam jaunam inficētajam, kamēr Jelgavā trīs un Liepājā - divi. 

Otrais lielākais Covid-19 pacientu skaits joprojām ir Jūrmalā, kur reģistrēti 29 pacienti, un Jelgavā, kur zināms par 20 inficētajiem. Savukārt Liepājā pašreiz ir 18 ar jauno koronavīrusu sasirgušie.

Aizvadītajā diennaktī Covid-19 nav reģistrēts nevienā pašvaldībā, kur līdz šim nav noteikti inficētie, kā rezultātā Covid-19 joprojām ir konstatēts kopumā 55 pašvaldībās.

Līdz šim Covid-19 konstatēts Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Preiļu, Priekules, Raunas, Rēzeknes, Rūjienas, Salaspils, Saldus, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Kā vēstīts, pēdējā diennaktī konstatēti 29 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, savukārt līdz šim valstī kopumā noteikti 577 saslimšanas gadījumi.

Aizvadītajā diennaktī arī veikts 1461 tests, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 24 036 analīzes.

Patlaban 39 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 36 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs -  ar smagu slimības gaitu.

Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju par mēnesi - līdz 12.maijam.

SPKC eksperts Jurijs Perevoščikovs pirmdien norādīja, ka pēc saslimšanas datiem, mēs izskatāmies labāk nekā vairums Eiropas valstu. Liels izmeklējumu apjoms sniedz iespēju konstatēt vieglus saslimšanas gadījumus, turklāt savlaicīgi tika veikti nepieciešamie drošības pasākumi, viņš teica. 

Viņaprāt, saglabājot stingru monitoringu, varētu domāt par konkrētu drošības pasākumu mīkstināšanu. Epidemiologs gan atzina, ka drošības pasākumu mīkstināšana nenozīmētu ārkārtējās situācijas atcelšanu. 

Tikmēr veselības ministre Ilze Viņķele (AP) otrdienas preses konferencē pauda cerību, ka "mums izdosies līdz Jāņiem tikt galā ar Covid-19, un Lieldienu šūpošanos mēs ar lielu prieku varēsim īstenot vēlāk vasarā".

"Lūdzu neļaujamies pavasara eiforijai un strikti izpildām epidemioloģiskos nosacījumus - distancēšanos, higiēnu, divu metru distances ievērošanu un publisku pasākumu neapmeklēšanu," aicināja Viņķele, "šī ir tā reize, kad pieticīga latviešu piesardzība - "nevajag vēl sapriecāties" - tiešām ir vietā".

Pēc Viņķeles paustā, patlaban noteiktie drošības pasākumi netiks mīkstināti. "Pieņemam to kā realitāti, ka līdz 12.maijam turpinām pašreizējos ierobežojumus," pauda ministre, norādot, ka "šobrīd nav arī nepieciešamības tos pastiprināt".

Top komentāri

Vai inficēto skaits nav lielāks?
V
1. Ir zināms, ka analīzes veikt bez simptomiem var tikai par saviem līdzekļiem. 2. Ir zināms, ka slimība ātri pārnesas esot kontaktā ar sasirgušo. 3. Sasirgušo ģimenes locekļiem (bez acīmredzamiem simptomiem) nav uzlikts pienākums pārbaudīties par valsts naudu un lielākā daļa to nedara arī par savu naudu, kaut arī tie ikdienā dzīvo kopā ar apstiprinātu Covid-19 slimnieku. Tehniski viņi atrodas karantīnā - tas ir labi. Bet arī tehniski valsts uzrāda, iespējami mazāku Covid-19 pārnēsātāju skaitu. Vai tas arī ir labi, laiks rādīs.. Ja analīzes labas sasirgušajam, un ģimenes locekļiem nav simptomu, - tas nenozīmē, ka ģimenes locekļi nav pārnēsātāji pēc karantīnas beigām. Nepārbaudoties to uzzināt nevar.
Pilnīga Karantīna
P
Cilvēki, kas iebrauc ir jākarantīnē uz 21.dienu, jo 50% no visiem Covid-19 inficētiem ir asimptomātiski, viņi netiek testēti, bet turpina inficēt citus https://edition.cnn.com/2020/04/01/europe/iceland-testing-coronavirus-intl/index.html
ha, ha
h
Ka tik mūsu amatpersonu ar pompu atvestais Ķīnā par dārgu naudu sapirktais inventārs neizrādās tāda pati krutka, kādu šķībacainie iesmērējuši angļiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas