Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Petraviča Parīzē DĀR iekšlietu ministram izklāstījusi Misānes lietu

Piektdien Parīzē, atrodoties OECD rīkotajā ministru sanāksmē par migrāciju, labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) sarunu starplaikā uzrunāja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) iekšlietu ministru Āronu Motsoaledi. Ministre īsumā izklāstījusi situāciju, kas radusies ar Latvijas pilsoni Kristīni Misāni, un lūdza iespēju operatīvi sarīkot divpusēju tikšanos, lai detalizētāk pārrunātu radušos situāciju, informē ministres padomniece komunikācijas jautājumos Liesma Kalve.

"DĀR ministrs Ārons Motsoaledi šādam konstruktīvas sarunas modelim piekrita un abi pārrunāja aktualitāti, kas pašlaik ir vitāli svarīga Latvijas pilsones Misānes turpmākajam liktenim," pastāstīja Kalve.

Vēlāk divpusējas sarunās tikās Latvijas un DĀR delegācijas OECD pasākumā.

Sarunas laikā Petraviča pastāstīja par Kristīnes Misānes un viņas bijušā dzīvesbiedra, kurš ir DĀR pilsonis, radušos konfliktu, kura rezultātā sieviete pieņēmusi lēmumu kopā ar bērnu bēgt uz savu pilsonības valsti – Latviju.

DĀR delegācija uzklausīja Latvijas sniegto informāciju un izteica gatavību iedziļināties notikušajā.

Sarunas noslēgumā DĀR iekšlietu ministrs uzdeva jautājumu – vai mēs (Latvija) vēlamies pārņemt Misāni atpakaļ uz savu valsti, uz ko Petraviča atbildēja apstiprinoši.

Petraviča 16. un 17. janvārī atrodas darba vizītē Parīzē, lai piedaloties OECD rīkotajā ministru sanāksmē par migrāciju, uzklausītu aktualitātes migrācijas lietās un runātu par  migrācijas problēmām mūsu valstī. Ministre sarunās uzsvēra migrācijas mainīgo raksturu un Latvijas pieredzi attiecībā uz migrantu integrāciju darba tirgū.

Top komentāri

Teodors Hartmanis
T
Kad man vēlu vakarā piezvana kādas firmas reklāmas speciāliste un izsaka piedāvājumu, tad es allaž atbildu: "Vai jums vecmāmiņa nemācīja vēlu vakaros neuzrunāt svešus vīriešus?".
UU
U
Vai viņa ir pārliecināta, ka tas tiešām bija ministrs? Kad biju Turcijā, jau pirmajā dienā pie baseina satiku trīs zemkopības ministrus un vienu premjerministra brālēnu.Pilnas ausis ar banāniem.
Konovals
K
Nothing special!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas