Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pie Ādažu poligona lādiņš izraisa ugunsgrēku privātīpašumā

Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) sākta dienesta pārbaude saistībā ar lādiņa izraisītu ugunsgrēku ārpus poligona robežas, aģentūru LETA informēja NBS pārstāve Sandra Brāle.

Piektdien ap plkst.11 NBS apmācību laikā Ādažu poligonā prettanku šāviņa tehniskas kļūmes rezultātā 10 metrus ārpus poligona robežas pie Iļķenes izdega privātpersonai piederošs meža izcirtums 600 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēku nodzēsa, nekavējoties piesaistot NBS rīcībā pieejamos resursus.

Pēc radušās situācijas NBS pārstāvji nekavējoties sazinājās ar personu, kurai pieder izcirtums, lai informētu par situāciju un atvainotos, kā arī apzinātu, izvērtētu un individuāli risinātu zaudējumu atlīdzināšanas jautājumu.

Brāle skaidroja, ka, neskatoties uz to, ka militāro apmācību laikā tiek īstenoti visi drošības pasākumi un drošība ir pirmajā vietā, šādi incidenti nereti var būt.

Ņemot vērā minēto, sākta dienesta pārbaude, kuras laikā tiks noskaidroti apstākļi, kādēļ šāds incidents ir noticis, lai šādi incidenti neatkārtotos.

NBS atvainojas par sagādātajām neērtībām, turklāt privātīpašniekam tiks kompensēti visi incidenta rezultātā radušies zaudējumi. Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki veic visas nepieciešamās darbības, lai novērstu šī incidenta radītās sekas.

To, vai lādiņš sprādzis poligonā vai ārpus tā, skaidros dienesta pārbaudē.

Top komentāri

vēl
v
Brašīe karavīri aizmirsa uzrakstīt, ka lādiņš nokrita 150m no mājām!
Irlielāmērāticams
I
ka reizē ar sekondhenda haubicēm ir iespējams nopirkt arī kādas desmit sekondhenda ugunsdzēsēju mašīnas... varētu reaģēt ātrāk, jo šāda šmuce nav pirmā un nebūs pēdējā. Ir mazliet dīvaini, ka armija gatava mūs aizsargāt no krievu uzbrukuma, kas ir ļoti maz iespējams, bet nespēj pasargāt no ugunsgrēka , kas ir ļoti daudz iespējams.
trendy
t
Cik var ņaudēt, Ādažu poligons tur ir jau kopš 1927.gada: https://www.youtube.com/watch?v=456bomL3UMQ
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas