Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pie ugunskura vīrietis apdedzina sevi un sešgadnieci; bērni gūst traumas šūpojoties

Zemgalē sestdien kāds 22 gadus vecs vīrietis dedzinot zarus un kā palīglīdzekli izmantojot benzīnu, guvis apdegmus gan pats, gan cietusi arī netālu no viņa esošā sešus gadus vecā meitenīte, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Aplejot zarus ar benzīnu, šķidrums trāpījis jaunajam vīrietim un mazajai meitenītei uz drēbēm, kā arī ķermeņa atkailinātajām vietām, tādējādi zarus aizdedzinot, ugunsliesmas skāra dedzinātāju un netālu esošo bērnu, kuram gan apdegumi nav tik izteikti kā vīrietim.

Bērni pagājušajā diennaktī pārsvarā guvuši traumas šūpojoties salauztās šūpolēs, piemēram, kāda trīs gadus veca meitenīte Zemgalē kritusi no deformētām šūpolēm un guvusi smagus kājas savainojumus. Bērns nogādāts slimnīcā. Tikmēr Kurzemē kāds astoņus gadus vecs puika, spēlējoties ieskrējis stikla durvīs un sagriezis visu roku. 

Turpretī, Kurzemē kāds 41 gadu vecs vīrietis, zāģējot ar motorzāģi malku, guvis ļoti nopietnas traumas rokā. Iespējams, vīrietis bijis alkohola reibumā. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Kurzemē spēcīgus ķīmiskus apdegumus ap muti guvusi kāda 43 gadus veca sieviete, kura sajaukusi pudelītes un mēģinājusi kosmētiku notīrīt ar kanalizācijas tīrāmo līdzekli.

Savukārt pēc saindēšanās ar psihoaktīvām vielām jeb tā dēvēto spaisu pagājušajā diennaktī slimnīcā nonākuši trīs vīrieši no Rīgas. 30 gadus vecs vīrietis, kurš paralēli spaisam lietojis alkoholu, guvis traumas no šīs kombinācijas radītajiem psihiskās uzvedības traucējumiem. Līdzīgs gadījums bijis ar 35 gadus vecu vīrieti, kurš hospitalizēts ar policijas palīdzību arī spaisa izraisīto psihiskās uzvedības traucējumu dēļ.

Tāpat aizvadītajā diennaktī Latgalē čūska sakodusi 35 gadus vecu vīrieti. Iespējams, kodiens bijis indīgs, jo vīrietim sākusies gan lokāla reakcija, gan tūska.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies 1243 izsaukumos, no tiem 288 bija saistīts ar dažāda rakstura traumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas