Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Piektdien Latvijā reģistrēts +30 grādu karstums

Piektdienas pēcpusdienā Jelgavas novērojumu stacijā, kas pārvietota uz Staļģeni, termometra stabiņš sasniedza +30 grādu robežu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējais vēlākais datums, kad Latvijā reģistrēts +30 grādu karstums, bija 7.septembris 2008.gadā - toreiz Daugavpilī gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +30,1 grādam.

Visa mēneša karstuma rekords Latvijā ir +31,6 grādi 1992.gada 1.septembrī.

Piektdien teju visā valstī pārspēts gan 21.septembra, gan mēneša trešās dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekords. Gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +27..+30 grādiem, valsts ziemeļaustrumu daļā - līdz +24..+27 grādiem.

Rīgā gaiss sakarsa līdz +29 grādiem, par 3,5 grādiem pārspējot septembra trešās dekādes rekordu un sasniedzot visaugstāko temperatūru, kāda galvaspilsētā reģistrēta pēc 5.septembra.

+27,+28 grādi piektdien bija arī Kurzemes piekrastē. Pērn Kolkā un Liepājā visa gada garumā gaisa temperatūra nepakāpās augstāk par +26 grādiem.

Valsts rietumu un centrālajā daļā dienvidu vēja ātrums brāzmās piektdienas pēcpusdienā sasniedza 12-17 metru sekundē.

Pēdējo dienu anomālais karstums lielā daļā Eiropas saistīts ar cikloniem, kas nāk no tropiem un šķērso Eiropas ziemeļrietumus, Britu salām un Skandināvijai atnesot vētras, kā arī ar plašu anticiklonu pārējā Eiropā.

Patlaban pār Centrāleiropu virzās aukstā atmosfēras fronte, kas naktī uz sestdienu sasniegs Baltijas valstis, izraisot strauju temperatūras kritumu.

Top komentāri

sapņotājs
s
Būtu jauki, ja katra vasara būtu tik silta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas