Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pielaide valsts noslēpumam: SAB vēl turpina padziļinātu pārbaudi par diviem ministriem

Visiem valdības ministriem ir paredzētas pirmās kategorijas speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpuma objektiem. Par diviem valdības ministriem Satversmes aizsardzības birojs (SAB) vēl turpina veikt padziļinātu pārbaudi, portālu Diena.lv informēja SAB.

SAB publiski šos divus ministrus vārdā nesauc, taču no iespējas piedalīties valdības sēžu slēgtajās daļās, kurās tiek skatīti arī jautājumi, kas prasa pieeju valsts noslēpumam, secināms, ka tā ir tieslietu ministre Baiba Broka un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība).

Šīs nedēļas valdības sēdē Broka nepiedalījās, jo bija devusies komandējumā uz Luksemburgu, taču Dūklavam nācās slēgtās valdības sēdes vidū sēžu zāli pamest. Dūklavs aģentūrai LETA apgalvoja, ka viņam neesot skaidrs, vai viņam ir vai nav pielaide valsts noslēpumam. "Atsevišķiem jautājumiem mani pielaiž, citiem nē," aģentūrai uzreiz pēc sēžu zāles pamešanas teica ministrs.

SAB skaidro, ka valdības sēdes slēgtajā daļā var skatīt arī ierobežotas pieejamības informāciju, ko aizsargā Informācijas atklātības likums un pieejai šāda veida informācijai nav nepieciešama speciālā atļauja pieejai valsts noslēpuma objektiem, proti, šāda informācija nav valsts noslēpums.

Lēmums par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpuma objektiem izsniegšanu vai neizsniegšanu SAB ir jāpieņem līdz 6.jūnijam. 

Tāpat SAB būs jāpieņem lēmums par pielaides piešķiršanu vai nepiešķiršanu vēl vienam ministram - jaunajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (VL-TB/LNNK). SAB norāda, ka saistībā ar viena valdības ministra maiņu pēc nepieciešamo dokumentu kopuma saņemšanas tas sāks personas pārbaudes procedūru.

TV3 raidījums Nekā personīga iepriekš vēstīja, ka Brokai pielaide valsts noslēpumam kavējas kādreizējo darījumu dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas