Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Pirmdien vietām Latvijā īslaicīgi līs

Jūnija pirmās pirmdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, kas vietām skaidrojas, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien saulainākais laiks gaidāms Kurzemē, bet valsts centrālajā un austrumu daļā vietām īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Nav ievērojamu nokrišņu. Pūš lēns vējš, galvenokārt ziemeļrietumu vējš. Dažviet saglabājas migla. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem sliktākā redzamība plkst.5 bija 130 metri Zīlānos, Jēkabpilī, kā arī 360-380 metri Daugavgrīvā un Skrīveros.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +10..+15 grādi, vietām piekrastē līdz +17 grādiem. Deviņos rītā gaidāmi +14..+20 grādi.

Lielākais nokrišņu daudzums un stiprākās vēja brāzmas svētdien LVĢMC novērojumu tīklā tika reģistrētas Madonā - attiecīgi 27 milimetri un 16 metri sekundē.

Rīgā pirmdienas rītā apmācies un dūmakains laiks, pūš ziemeļrietumu vējš 2-5 metri sekundē, gaisa temperatūra +16..+17 grādi.

Dažviet gaidāmas pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, zem lietus mākoņiem gaidāms brāzmains vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem, vietām piekrastē tā nepārsniegs +18..+19 grādus.

Rīgā mākoņu kļūs mazāk un nokrišņi maz iespējami. Pūšot lēnam ziemeļrietumu vējam, gaiss pēcpusdienā iesils līdz +22..+23 grādiem, pie jūras - līdz +19 grādiem.

Vietām Latvijā saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos, brīdina sinoptiķi.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1006-1009 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien atbilstoši LVĢMC informācijai bija no +20,7 grādiem Ventspilī līdz +26,9 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.jūnijā bija +37 grādi Grieķijā un +38 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -4 grādi Islandē un Alpu kalnos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas