Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Plāno definēt pabeigtu primāro vakcināciju un balstvakcināciju pret Covid-19

Ministru kabineta rīkojumā plānots definēt, kas ir pabeigta primārā vakcinācija un balstvakcinācija pret Covid-19, liecina šodienas valdības sēdes darba kārtībā iekļautais projekts grozījumiem Ministru kabineta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

Plānots noteikt, ka pilnībā vakcinēta persona ir ar pabeigtu primāro vakcināciju līdz deviņiem mēnešiem jeb 270.dienai vai "Janssen" ("Johnson & Johnson") vakcīnas gadījumā līdz pieciem mēnešiem vai 150.dienai, kā arī jebkura persona, kas ir saņēmusi balstvakcināciju.

Par pabeigtu primāro vakcināciju uzskatīs ievadītu pirmreizējās vakcinācijas pilnam kursam paredzēto vakcīnas devu skaitu, ja būs pagājušas ne mazāk kā 14 dienas kopš vakcinācijas kursa pabeigšanas.

Balstvakcinācijas definīcija paredz, ka Zāļu valsts aģentūras tīmekļvietnē publicētajā Vakcinācijas rokasgrāmatā noteiktajai balstvakcinācijas shēmai ir ievadīts atbilstošs Eiropas Zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētas vai Pasaules Veselības organizācijas atzītas vakcīnas devu skaits.

Par Covid-19 pārslimojušu uzskatīs personu, kurai ir apstiprināta Covid-19 diagnoze, veicot RNS testu, un kurai kopš parauga ņemšanas datuma pirmā pozitīvā testa vienas saslimšanas epizodē, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, ir pagājušas 11 dienas, bet ne vairāk kā 180 dienas.

Kā ziņots, šodien valdība lems par ārkārtējās situācijas pagarināšanu valstī Covid-19 izplatības dēļ.

Kā otrdien, 4.janvārī, pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), valstī izsludināto ārkārtējo situāciju paredzēts pagarināt līdz 28.februārim. Pašreiz spēkā esošais rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka tā ir spēkā līdz 11.janvārim.

Premjers skaidroja, ka valstī pamatā paliks spēkā pašlaik noteiktie ierobežojumi, tomēr tiks pastiprinātas prasības saistībā ar masku valkāšanu, vakcinācijas sertifikātu derīguma termiņu, kā arī tiks paplašināta testēšana.

Kariņš solīja, ka tik ilgi, kamēr spēkā būs ierobežojumi, būs pieejami arī finanšu atbalsta mehānismi uzņēmējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas