Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Plāno palielināt ar komandējumiem saistītos izdevumus

Finanšu ministrija (FM) rosina palielināt ar komandējumiem saistītos izdevumus, liecina ministrijas izstrādātie un saskaņošanai nodotie grozījumi kārtībā, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Ministrijā norādīja, ka ir saņemti vairāki juridisko un fizisko personu lūgumi pārskatīt komandējumu jeb darba braucienu diennakts normas atbilstoši esošajai ekonomiskajai situācijai.

Komandējuma un darba brauciena izdevumu kompensācijas normas paredz, ka par komandējumu Latvijas teritorijā dienas naudu atlīdzina sešus eiro apmērā par katru komandējuma dienu. FM konstatējusi, ka pašreiz spēkā esošais dienas naudas apmērs komandējuma laikā pa Latviju nav atbilstošs mūsdienu preču un pakalpojumu izmaksām.

"Ņemot vērā cenu kāpumu no 2002.gada līdz 2019.gadam, var konstatēt, ka 17 gadu laikā dažādu pakalpojumu izmaksas ievērojami cēlušās - tajā skaitā, arī ēdināšanas pakalpojumu izmaksas. Līdz ar to nav iespējams ar gandrīz tādu pašu dienas naudas apmēru kā 2002.gadā saņemt līdzvērtīgas preces un pakalpojumus," pauda FM.

Ar grozījumiem noteikumos, paredzēts palielināt komandējuma dienas naudu no sešiem eiro līdz 16 eiro dienā.

Tāpat rosināts paaugstināt izdevumus par viesnīcu. Budžeta iestāžu darbinieku izdevumiem par viesnīcu noteikto maksimālo normu Rīgā plānots palielināt no līdzšinējiem 57 eiro par diennakti līdz 100 eiro, savukārt citās apdzīvotās vietās - no līdzšinējiem 43 eiro līdz 60 eiro par diennakti.

Vienlaikus FM atzina, ka vairākās Latvijas pilsētās ievērojami ir paaugstinājusies maksa par braukšanu sabiedriskajā transportā un taksometros, tāpēc tika rosināts arī paaugstināt braukšanas izdevumu apmēru komandējumiem pa Latviju. Piemēram, ja darbinieks ir nosūtīts uz Rīgu no citas pašvaldības komandējumā uz vienu dienu, braukšanas izdevumi 30% apmērā no noteiktās dienas naudas summas nesedz izdevumus pilnībā.

Ar grozījumiem noteikumos rosināts palielināt vietējo transporta izdevumu apmēru Latvijas teritorijā no 30% līdz 50% no dienas naudas apmēra.

Top komentāri

mamma
m
Galvenais, ka 11,38€ mēnesī par bērnu pilnībā atbilst "mūsdienu preču un pakalpojumu izmaksām"!!!
Ritma
R
Ir jautajums, vai tad, ja komandejuma nauda ir 6€ ka papildus maksa, Latvija pensionari var izdzivot ar bada pensiju 400€ menesi? Kapec FM dienas zaglus tas neuztrauc?
Ar gada prēmiju vēl nepietika?
A
Tikai pēc 21% PVN samazināšanas pārtikai,minimālās pensijas palielināšanas un NĪN atcelšanas ģimenes vienīgajam mājoklim!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas