Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

precizēts (11:19) - Dzer, brauc un klusi iestūrē Saeimā

Saeimas deputāts dzērājšoferis Veiko Spolītis (Vienotība) Dienai atklāj, ka par savu noziedzīgo nodarījumu - automašīnas vadīšanu reibumā - 27. novembrī informējis Vienotības priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

Viņa gan nav uzskatījusi par vajadzīgu ne uzreiz rosināt Spolīša atkāpšanos no darba partijas Ētikas komisijā, ne arī informēt citus jaunievēlētos deputātus par notikušo faktu. Tā kā arī Spolītis par savu pārkāpumu vēl pirms viņa mandāta apstiprināšanas citus kolēģus Saeimā neinformēja, viņiem nebija izvēles iespēja - atbalstīt vai iestāties pret deputāta pilnvaru piešķiršanu likumpārkāpējam. Kā zināms, Veiko Spolītis pie stūres reibumā tika aizturēts 29. oktobrī, bet balsojums par viņa «mīkstā» mandāta apstiprināšanu notika 5. novembrī.

Minēto Vienotības biedra rīcību, precīzāk - tās trūkumu, kritizē Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (Saskaņa): «Normāli būtu, ja visi deputāti, balsojot par viņa apstiprināšanu, zinātu, ka viņš izdarījis nopietnu pārkāpumu, kas apdraudēja gan paša, gan citu iedzīvotāju, tostarp, iespējams, viņa vēlētāju, dzīvību.»

Piemēram, Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) atzīst, ka būtu balsojis pret pilnvaru apstiprināšanu Spolītim, kurš Saeimā iekļuvis uz laiku, kamēr Edgars Rinkēvičs (Vienotība) pilda ārlietu ministra pienākumus. Seržants par Spolīti piebilst: «Tagad viņa mandāts kļuvis vēl mīkstāks.»

Precizēts laiks, kad Spolītis par savu pārkāpumu informēja Vienotības vadītāju.

Visu Kristīnas Putincevas rakstu Dzer, brauc un klusi iestūrē Saeimā lasiet piektdienas, 5.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas