Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Prognozē gaisa temperatūras paaugstināšanos virs +20 grādiem

Turpmākajās septiņās dienās gaisa temperatūra vismaz vietām Latvijā pakāpsies virs +20 grādiem, nepārsniedzot +26 grādus, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Otrdien, 22.septembrī, laiks kļūs saulaināks, vairāk mākoņu saglabāsies valsts ziemeļos, un trešdien visā valstī spoži spīdēs saule. Ceturtdien vietām - galvenokārt Kurzemē - gaidāms lietus un pērkona negaiss, arī turpmākajās dienās daļā valsts iespējami nokrišņi; sausākais un saulainākais laiks gaidāms austrumu novados.

Viena no siltākajām dienām būs trešdiena - 23.septembrī, pūšot mērenam dienvidu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem. Pastāv iespēja, ka nedēļas beigās līdz ar brāzmainu dienvidaustrumu vēju termometra stabiņš vietām pakāpsies vēl par grādu augstāk.

Minimālā gaisa temperatūra nakts un rīta stundās būs svārstīga. Dažkārt, izklīstot mākoņiem un norimstot vējam, gaiss strauji atdzisīs, tai skaitā trešdienas saullēktā dažviet Latgalē un Vidzemē iespējami +5 grādi, savukārt mākoņainā un vējainā laikā gaisa temperatūra vietām valstī visas nakts garumā saglabāsies virs +15 grādiem.

Jau ziņots, ka 22.septembrī Zemes ziemeļu puslodē iestāsies astronomiskais rudens, Latvijai tas iesākumā atnesīs siltuma rekordus.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta septembra beigās, ir +25,5 grādi 1975.gada 26.septembrī un 1942.gada 30.septembrī. Savukārt 2018.gada 21.septembrī gaiss sakarsa līdz pat +30 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas