Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Projektā cilvēku virs 50 gadiem nodarbināšanai atvēlēti 10,6 miljoni eiro

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotajā Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem pieejams finansējums 10 596 211 eiro apmērā, tostarp 9 006 779 eiro ir ESF finansējums, šodien Saeimas Nodarbinātības apakškomisijas sēdē sacīja aģentūras direktore Evita Simsone.

Viņa norādīja, ka 40% no NVA reģistrētajiem bezdarbniekiem ir vecāki par 50 gadiem, tomēr projekts paredzēts nodarbināto cilvēku virs 50 gadiem atbalstīšanai. Projektā atbalsts tiks piedāvāts gan darbiniekiem, gan viņu darbadevējiem.

Projektā noteikti dažādi atbalsta pasākumi, tostarp individuālais gados vecākā darbinieka novērtējums, darba vides pielāgošana, prasmju uzlabošana, kā arī karjeras konsultācijas un citi pasākumi.

Pēc Simsones paustā, projektā paredzēts iesaistīt apmēram 3000 darbinieku.

Latvijas darba devēju konfederācijas eksperts Pēteris Leiškalns deputātiem sacīja, ka darbadevēji nav "labdarības organizācijas", tomēr viņiem varētu būt svarīgs izvērtējums "no malas". Darbadevējam svarīgi saprast, ka veiksmīga vecuma vadības politika var palīdzēt sasniegt vēlamo rezultātu un gūt lielāku peļņu.

Jau ziņots, ka Latvijā no visiem nodarbinātajiem vairāk nekā trešdaļa jeb 33,7% ir vecumā virs 50 gadiem. Visvairāk šie cilvēki ir nodarbināti tādās nozarēs kā ūdensapgāde, veselība un sociālā aprūpe, izglītība, operācijas ar nekustamo īpašumu un enerģijas apgāde, informatīvās kampaņas "Zaļā gaisma gados stiprajiem" atklāšanā sacīja NVA direktore.

Lai informētu par darba devējiem un darbiniekiem vecumā virs 50 gadiem pieejamajiem atbalsta pasākumiem, NVA Eiropas Sociālā fonda projektā "Atbalsts ilgākam darba mūžam" sāka informatīvo kampaņu "Zaļā gaisma gados stiprajiem".

Kampaņas mērķis ir mazināt stereotipus un uzsvērt gados vecāko nodarbināto priekšrocības darba tirgū, iedrošināt darba devējus un palīdzēt viņiem noturēt vecāka gadagājuma darbiniekus, kā arī stiprināt izpratni, ka gadi un tajos uzkrātā dzīves pieredze ir vērtīgs resurss.

Top komentāri

paliekam mazāk
p
deviņdesmito gadu ģimenes atbalsta politika, kas strauji samazināja dzimstību, un šī gadsimta nodokļu politika, kas veicināja zemo algu (lētā darbaspēka) ekonomiku ir radījusi nopietnas sekas - jauno ir krietni mazāk, darbsdpējīgie aizbrauc un sabiedrība strauji noveco. Palikušajiem būs jāstrādā ilgi un intensīvi vai arī šī valsts bankrtotēs.
Jānis
J
Atkal kretīni apgūs, lasi iztērēs naudu bezjēdzīgām konsultācijām, semināriem un pašatalgošanai. risinājums bija vienkāršs - ja pieņem darbā jaunu darbinieku , kura vecums ir virs 50 g. - saņem dotāciju 100 eur mēnesī vai IIN atlaidi 50% apmērā. Tad šī sistēma reāli strādātu. šreizējā ir acu aizmālēšana par 10 ļimončikiem.Kaut arī ne saviem , bet EU.
tas ir
t
bezjēgā: Nevar katru dienu mass media aģitēt pret cilvēkiem gados kuriem ir labas zināšanas un māka ko darīt, un tajā pat laikā tos bezjēga apmācīt....Te jau vispirms jāmāca skolas beigušie kas maz ko zina...Tie kuriem ir kādi gadi vairumā zina savu darbu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas