Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pulkvedim Bezzubovam ASV prezidenta vārdā pasniegts Nopelnu leģiona ordenis

Trešdien, 10.jūlijā, pulkvedim Jurim Bezzubovam ASV vēstniecībā ASV prezidenta Baraka Obamas vārdā pasniegts Nopelnu leģiona ordenis, vēsta aģentūra LETA.ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala svinīgajā ceremonijā norādīja, ka pulkvedis Bezzubovs ar savu kompetenci un diplomāta spējām veicinājis ASV un Latvijas sadarbību un spēlējis nozīmīgu lomu attiecību veidošanā ar ASV Aizsardzības departamentu, kā arī sniedzis atbalstu un palīdzību daudzām Latvijas militārpersonām, kuras apmeklējušas ASV militārās mācību iestādes.

"Pirmšķirīgas pūles, izcila līderība un personīgā iniciatīva, kuru parādījis pulkvedis Bezzubovs, atspoguļojas lielā uzticībā viņam un Latvijas Republikas armijai," sacīja Pekala.Atvaļinātais pulkvedis Bezzubovs saņēmis augsta līmeņa apgalvojumu - Nopelnu leģiona ordeni -, kura piešķiršanu apstiprinājis ASV prezidents Obama. Bezzubovs tiek apbalvots par īpašiem nopelniem Latvijas Republikas aizsardzības atašeja ASV amatā no 2008.gada augusta līdz 2012.gada decembrim.Apbalvojums tiek pasniegts kā atzinība par pulkveža Bezzubova izcilo ieguldījumu Latvijas un ASV attiecību stiprināšanā. Nopelnu leģiona ordenis tiek pasniegts par īpašiem nopelniem un izcilu darbu un sasniegumiem. Tas ir trešais augstākais ASV apbalvojums, kas tiek pasniegts militārpersonām par dienesta sasniegumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas