Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Radio Pieci.lv finansējumu tomēr neapcirps

Koalīcija vienojusies, ka radiostacijai Pieci.lv finansējums tomēr netiks samazināts, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija iepriekš bija lēmusi no radiostacijas Pieci.lv jeb Latvijas Radio 5 budžeta pārdalīt 130 000 eiro citam mērķim. Taču pirmdien pēc koalīcijas sēdes Kučinskis žurnālistiem norādīja, ka šie līdzekļi ir "atlikti atpakaļ", jo tam nav visu koalīcijas partneru atbalsta.

Saeimas Budžeta komisija vēlāk vakarā arī mainīja nostāju par līdz šim atbalstīto priekšlikumu. Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS) klāstīja, ka par iepriekšējo komisijas lēmumu - samazināt Pieci.lv finansējumu - "zvanu saņēma" gan premjers, gan frakciju vadītāji. Jaunajā balsojumā komisija atbalstīja 130 000 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai rīkotu atklātu konkursu par mūsdienu latviešu populārās mūzikas programmu jauniešu auditorijai vecumā līdz 30 gadiem. Iepriekš bija paredzēts šos līdzekļus piešķirt, samazinot radio Pieci.lv finansējumu.

Vienlaikus deputāti turpināja paust uzskatu, ka Pieci.lv nesasniedz mērķus, līdz ar to vairāku komisiju kopsēdē iecerēts izvērtēt šīs radiostacijas finansējuma jautājumu.

Kā ziņots, Budžeta komisijā šodien iepriekš bija arī diskusija par finansējuma pārdali no Latvijas Radio 5, lai rīkotu atklātu konkursu par mūsdienu latviešu populārās mūzikas programmu jauniešu auditorijai vecumā līdz 30 gadiem. Deputāts Imants Parādnieks (NA) šādu ieceri pamatoja ar to, ka Latvijas Radio 5 nesasniedza līdz šim plānotos mērķus, līdz ar to 130 000 eiro būtu pārdalāmi, lai rīkotu šādu konkursu. Komisijas vairākums šodienas pirmajā pusē Parādnieka ierosinājumu atbalstīja.

Pēc šī dienas sākumā komisijas sēdē pieņemtā lēmuma Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien ārkārtas sēdē izlēma vērsties Saeimā ar aicinājumu neatbalstīt rosinājumu samazināt līdzekļus Latvijas Radio kanālam Pieci.lv.

NEPLP aicinājumā norādīja, ka LR 5 - Pieci.lv kopumā sasniedz sabiedriskā pasūtījuma mērķi, jauniešu īpatsvars LR 5 - Pieci.lv auditorijā ir lielākais visās LR radiostacijās. NEPLP ik gadu vērtē sabiedriskā pasūtījuma izpildi, un lemšana par sabiedriskā pasūtījuma izmaiņām ir NEPLP atbildība.

Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne informēja, ka Budžeta komisijas sākotnēji pieņemto lēmumu LR vērtē kā nelikumīgu.

(pievienota 3. un 4.rindkopa)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas