Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Raidījums: NEPLP locekļu biedrība guvusi 60 000 eiro no VARAM un Ogres domes

Pērn nodibinātā biedrība Latvijas nacionālo vērtību fonds, kuras valdē ir Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļi Patriks Grīva un Ivars Āboliņš, kā arī Grīvas partneris citos projektos Egils Cīrulis, saņēmusi teju 60 000 eiro no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Ogres pašvaldības par vairāku diskusiju rīkošanu, svētiden vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Visi šie pasākumi notikuši laikā, kad VARAM un Ogres pašvaldību vadīja amatpersonas no nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA). Raidījums atzīmēja, ka Āboliņu vieno senas draudzības saites ar Ogres mēru Egilu Helmani (NA), kurš ir arī padomnieks pašreizējam zemkopības ministram un agrākajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (NA).

Par piecām nesen dibinātā Latvijas nacionālo vērtību fonda rīkotajām diskusijām saistībā ar remigrācijas veicināšanu biedrība no VARAM saņēmusi aptuveni 50 000 eiro, kas arī bijuši tās vienīgie ienākumi pagājušajā gadā. Diskusiju organizēšanas tehniskās izmaksas bijušas 12 000 eiro, pārējais tērēts darbinieku algām un komandējumiem, bet vēl 9000 eiro palikuši pāri.

Savukārt šogad februārī Latvijas nacionālo vērtību fonds aptuveni 9000 eiro saņēmis no Ogres pašvaldības par forumu un videoklipu, kurā uzskaitītas priekšrocības dzīvošanai Ogrē.

Gan VARAM, gan Ogres pašvaldībā slavējušas biedrības sarīkotos pasākumus un apgalvojušas, ka tie bijuši vērtīgi un noderīgi. Tāpat uzskata arī pati biedrības vadība.

Gan Āboliņš, gan Grīva raidījumam apgalvoja, ka atalgojumu par darbošanos Latvijas nacionālo vērtību fondā neesot saņēmuši. Āboliņš uzsvēra, ka biedrība ir sadarbojusies ar Ogres pašvaldību, nevis, piemēram, viņš ir sadarbojies ar Helmani. Āboliņš arī uzsvēra, ka atalgojumu par biedrības vadīšanu saņem Cīrulis, kurš arī kārto visas organizatoriskās lietas.

"Es esmu iesaistījies tikai konceptuālu lēmumu pieņemšanā un ideju ģenerēšanā. Un es vēlreiz uzsveru, es neesmu arī par Ogres forumu saņēmis nevienu centu, tā ir tīri mana pilsoniska iniciatīva," Nekā personīga uzsvēra Āboliņš.

Top komentāri

Elijah
E
Ir vairāk kā skaidrs, ka tik noziedzīga organizācija, ko vada rūdīte čekiste ar rūdītas noziedznieces seju un vaibstiem, un ir skaidrs, ka tā izvirtusī ķēve Druviete ir no tās pašas raganu celts, tāpat vairs nav jābŗīnās par naudas un ietekmes kāro pašpāri - Āboltiņu un Grīvu, kas gluži mistiskā ceļā ir nonācis šajā bandā, kuras vienīgais uzdevums komendēt masu medijus, un tādējādi ārdīt Latvijas valsts pamatus un iekārtu.
Freids
F
Mani visu laiku interesē, kāda diagnoze ir tam džekam attēlā pa labi?
Maitas.
M
Maitas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas