Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Raidījums: Rīgas pašvaldības Ceļu policijas likvidēšana, iespējams, saistāma ar privātām interesēm

Jaunais gads ieviesīs pārmaiņas Rīgas Pašvaldības policijas darbā, jo no 1.janvāra Rīgas ielās vairs nepatrulēs īpašas pašvaldības policijas vienības, kuru galvenais uzdevums ir kontrolēt to, vai rīdzinieki novieto mašīnas tām paredzētās vietās, svētdien ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga.Pašvaldības policijas priekšnieks pirms vairāk nekā divām nedēļām parakstīja rīkojumu par Ceļu policijas pārvaldes likvidēšanu.

Policisti gan uzskata, ka lēmumam par dienesta likvidēšanu nav pamata.Ceļu policijas pārvaldi izveidoja 2001.gadā un tajā strādā ap 60 darbinieku, kuriem, piemēram, jāuzmana, lai iedzīvotāji savus auto novieto atļautās vietās, un jāpiemēro soda, ja tā nenotiek. Šogad autovadītāji soda naudā par stāvēšanas un apstāšanās noteikumu pārkāpšanu Rīgā ir samaksājuši vairāk nekā pusotru miljonu eiro. Nekā personīga neoficiāli zināms, ka straujas pārmaiņas Ceļu policijas pārvaldē sākās pēc incidenta Stabu ielā starp 19. un 21. numura ēkām. Tieši šajā vietā naktī uz 30.augustu bija novietots pelēks Infinity džips. Kaut arī nepareizi novietotā mašīna satiksmi netraucēja, neapmierināts bija kāds tuvējās ēkas iemītnieks - ietekmīgs Saskaņas centra politiķis. Viņš izmantoja savu augsto amatu pašvaldībā, lai izrēķinātos ar mašīnas īpašnieku.Infinity džips vēl nesen piederēja Raimondam Mauliņam. Viņa radinieks - Rolands Mauliņš - ir Stabu ielas 20. nama pārvaldnieks. Tā paša 30.augusta naktī Rīgas pašvaldības policijas Ceļu policijas pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu. Policistiem uzdeva Raimonda mašīnu evakuēt par katru cenu, norādīja raidījums.Kāds anonīms Rīgas Pašvaldības policijas darbinieks, raidījumam stāstīja, ka "pēkšņi parādās mašīna, kur obligāti bija jāevakuē, bet instruktors pieņēma lēmumu uz vietas, ka tā reāli netraucē nevienam. Protokols, administratīvā pārkāpuma protokols tiek noformēts par to, ko viņš pārkāpj - ceļu satiksmes noteikumus. Evakuācija nenotiek".Raimonds ar savu dzīvesstilu bija nokaitinājis ne tikai ielas pretējās ēkas kaimiņus, bet arī "kādu Ivetu Strautiņu", pauda Nekā Personīga, norādot uz Rīgas mēra Nila Ušakova līgavu."Policijas darbiniekiem vienmēr, vai viņi strādā šajā kvartālā, vai viņi strādā jebkurā citā kvartālā, ir jāstrādā atbilstoši normatīvai bāzei un jārisina radušās problēmas. Nekādas pavēles, kas nebūtu saskaņā ar Latvijas republikas likumdošanu, protams, policistiem nevar tikt dotas," situāciju skaidroja Rīgas mērs Nils Ušakovs.Dažas dienas vēlāk pēc auto neevakuēšanas sākušās straujas pārmaiņas Ceļu policijas pārvaldē. Ilggadējo vadītāju Aigaru Monahovu bez brīdinājuma aizrotēja uz citu pašvaldības dienestu. Uz citām pārvaldēm aizrotēja arī tos policistus, kuri devās uz izsaukumu Stabu ielā. Vēlāk novembrī arī sekojis rīkojums Ceļu policijas pārvaldi likvidēt.Ušakovs raidījumam gan telefoniski stāstīja, ka incidents Stabu ielā ir tikai viens no daudzajiem, kad Ceļu policijas pārvaldes darbinieki nav bijuši uzdevumu augstumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas