Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Reinika: Iespēja jaunietim iegūt bezdarbnieka statusu nesekmē vēlmi izglītoties

Pašreizējā situācija jauniešus nemotivē pabeigt pamatizglītības iegūšanu, jo arī šādā statusā var iegūt bezdarbnieka statusu, portālu Diena.lv informēja Saeimas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas priekšsēdētāja Dace Reinika.

„Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 300 jaunieši vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kuri ieguvuši bezdarbnieka statusu un daļai nav pat pamatizglītības. Šodien vērsām kompetento ministriju uzmanību, ka ir nepieņemami, ka jauniešiem bez pamatizglītības ir iespēja iegūt bezdarbnieka statusu,” pauda apakškomisijas priekšsēdētāja.

Lai gan valsts patlaban piedāvā dažādas pedagoģiskās un profesionālās korekcijas programmas, kas jauniešiem ļauj iegūt pamatizglītību, ja viņi to dažādu iemeslu dēļ nav izdarījuši savlaicīgi, deputātus informēja Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Ilze Brante. Sēdē izskanēja viedoklis, ka jauniešiem trūkst informācijas par šādām programmām, un tās būtu vairāk jāpopularizē.

“Valstij jādara viss iespējamais, lai jaunieši līdz 18 gadu vecumam iegūtu pamatizglītību, nedrīkst pieļaut, ka Latvijas tauta kļūst neizglītota”, uzsvēra deputāts Dzintars Ābiķis (Vienotība).

Apakškomisija aicināja atbildīgās iestādes izvērtēt esošo situāciju un meklēt risinājumus, kā bezdarbniekiem vecumā no 15 līdz 18 gadiem turpināt izglītoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas