Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Rīgā noslēdzies Ziemeļu nākotnes forums

Ceturtdien, 28.februārī, Rīgā noslēdzies divas dienas ilgušais Ziemļu nākotnes forums, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejā.

Rīgā tikās Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un Lielbritānijas premjerministri un eksperti, lai Ziemeļu nākotnes forumā diskutētu par digitālās plaisas mazināšanu sabiedrībā un zaļās ekonomikas konkurētspēju.

Forumā piedalījās aptuveni 100 dalībnieki – Ministru prezidenti un delegāti. No tiem vairāk nekā 50 – eksperti, pētnieki un uzņēmēji, kas pārstāvēja deviņas valstis: Apvienoto Karalisti, Dāniju, Igauniju, Islandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju.

Latviju forumā pārstāvēja seši eksperti, no kuriem trīs uzstājās ar prezentācijām. Juris Gulbis, SIA Lattelecom galvenais izpilddirektors, stāstīja par projektu Pieslēdzies, Latvija!. Tā mērķis ir sekmēt datoru un interneta pieejamību Latvijas senioru paaudzei, tādējādi mazinot digitālo plaisu un sociālo atstumtību. Sandis Kolomenskis, AS RIX Technologies līdzīpašnieks un starptautiskās attīstības vadītājs, uzstājās ar prezentāciju Ērti pieejams kultūras mantojums - Latvijas piemēra analīze, kas tapusi līdzautorībā ar Unu Balodi, VA Kultūras informācijas sistēmas projektu menedžeri. Savukārt Pols Berets (Paul Baratt), Greenworld Fuels Ltd. vadītājs, uzstājās ar prezentāciju par to, kā inovatīva un rentabla tehnoloģija pārvērš biomasu degvielas klases etanolā.

Diskusijās piedalījās arī Rīgas Tehniskās universitātes profesors Gatis Bažbauers, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa un SIA Latgales dārzeņu loģistika izpilddirektors Edgars Romanovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas