Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas domes vēlēšanu rīkošanai plāno piešķirt 761 024 eiro

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rīkošanai no programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem plāno piešķirt 761 024 eiro, teikts izskatīšanai Ministru kabinetā iesniegtajā rīkojumu projektā.

Šā gada 13.februārī Saeima galīgajā lasījumā kā steidzamu pieņēma Rīgas domes atlaišanas likumu. Tas paredz atlaist Rīgas domi un iecelt pagaidu administrāciju, kā arī nosaka, ka domes vēlēšanas notiek pirmajā sestdienā, kas iestājas pēc diviem mēnešiem pēc šā likuma spēkā stāšanās. Rīgas domes atlaišanas likums stāsies spēkā 25.februārī.

Plānots, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) Rīgas domes vēlēšanas izsludinās 25.februārī, uzreiz pēc likuma spēkā stāšanās dienas, par vēlēšanu dienu nosakot sestdienu, 25.aprīli. 

CVK tās kompetencē esošo pienākumu veikšanai Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu sagatavošanai un nodrošināšanai nepieciešams finansējums 571 582 eiro apmērā vēlēšanu administrēšanas e-pakalpojuma izstrādei un nodrošināšanai, vēlēšanu materiālu sagatavošanai un iegādei, vēlētāju informēšanas pasākumiem, atlīdzībai un citiem organizatoriskiem pasākumiem.

Savukārt Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde ir sniegusi informāciju, ka vēlēšanu paziņojumu sagatavošanai nepieciešami 50 612 eiro, vēlēšanu paziņojumu nosūtīšanai uz vēlētāju deklarētās dzīvesvietas adresi Latvijā - 135 200 eiro, vēlētāju sarakstu drukāšanai un piegādei - 3630 eiro jeb kopā -189 442 eiro. 

LETA jau vēstīja, ka Valsts prezidents Egils Levits pirmdien ir izsludinājis Saeimas pieņemto Rīgas domes atlaišanas likumu, kas stāsies spēkā otrdien. No šīs dienas Rīgas dome būs uzskatāma par atlaistu.

Top komentāri

Piedzīt no bastotājiem
P
Par šo naudiņu vajadzētu izrakstīt solidāru rēķinu tiem, kuri neieradās uz tām sēdēm, kuru dēļ dome bija jāatlaiž.
Neļaut bastotājiem balotēties
N
Tiem, kuru dēļ dome tika atlaista, vajadzētu noteikt aizliegumu kandidēt uz nākamajām vēlēšanām. Citādi tā jocīgi sanāk - balotējas, tiek ievēlēti, lai strādātu, bet pēkšņi - es negribu strādāt. Un tad, kad atlaiž domi, tad atkal - balsojiet par mani! Jo es atkal gribu iekļūt domē.
Dens
D
Tā tā mūsu naudiņa aiziet tukšumā, un tagad šie paši tipi, kas sabotēja domes darbu, solās strādāt rīdzinieku labā, liekulības tirgus ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas