Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Robežpunkti atdzimst no pelniem

Tuvākajā nākotnē, iespējams, Grenctāles un Ainažu robežkontroles punkti no grausta pārvērtīsies par vietu, kas tīkama acīm, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Jau atkal uzvirmojušas runas par to robežkontroles punktu stāvokli, kuri pēc Latvijas pievienošanās Šengenas zonai joprojām ir neizmantoti un aizauguši ar krūmiem. Jāatgādina, ka 2009. gada sākumā valdība lēma, ka ir pārdodami izsolē tie robežkontroles punkti, kas nav nepieciešami Valsts robežsardzei, ne arī citām valsts iestādēm.

Deputāti atzīst, ka bijušie Ainažu un Grenctāles robežkontroles punkti ir nožēlojami kā cauras bikses. Tomēr, šobrīd ir pavīdējis saules stars starp mākoņiem un, iespējams, jau tuvāko gadu laikā šie divi robežkontroles punkti vilinās garām braucējus uz tasi kafijas.

Jautājumu par bijušo Ainažu un Grenctāles robežkontroles punktu sakārtošanu Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē mudināja skatīt deputāts, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis. "Gan Grenctāle, gan Ainaži ir valsts vizītkarte. Domāju, ka tā ir pateicīga vide arī uzņēmējdarbībai. Ja gadījumā ir objektīvi apstākļi, kas nesekmē privātbiznesu, tad valsts pienākums ir gādāt par šo teritoriju sakopšanu un attīstību," DB norāda Latkovskis.

Viņš sēdē vērsa uzmanību, ka tas ir valsts prestiža jautājums, ko der sasaistīt ar Latvijas simtgadi un virzīt uz priekšu, kas nav izdevies kopš 2004. gada. Tautsaimniecības komisijas sēdē pietiekoši nopietni tas netika uzklausīts, pat pavīdēja ierosinājums novārtā atstātajās vietās ierīkot kafejnīcu deputātiem. Par bijušo robežkontroles punktu sakārtošanu Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā sāka runāt jūnijā, apskatot to no valsts tēla viedokļa. Tā rezultātā tika nosūtīta vēstule Ministru prezidentei. Garā un skaidrojošā atbildē informēts par tur pašlaik notiekošo un zemes gabalu lietotājiem.

Deputāts Ivars Zariņš (Saskaņa) nodēvēja bijušos robežkontroles punktus par caurām biksēm, kādu Latvijā daudz, tāpēc atklāts palika jautājums, vai lietderīgi tās sākt lāpīt tieši ar šīm teritorijām. Salīdzinot ar kaimiņu valstīm, kas jau sen parūpējušās par savu tēlu robežšķērsošanas vietās, deputāts Romāns Naudiņš (NA) pieļāva domu, ka arī Latvijas pusē teritorijas varētu attīstīt par pievilcīgām tālbraucējiem.

Visu rakstu Robežpunkti atdzimst no pelniem lasiet 6. novembra laikrakstā Dienas Bizness. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas