Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Rozentāle neplāno iepazīties ar VM konstatētajiem pārkāpumiem LIC darbībā

Bijusī valsts aģentūras Latvijas Infektoloģijas centrs (LIC) direktore Baiba Rozentāle vēl nav informēta par Veselības ministrijas (VM) dienesta pārbaudē konstatētajiem pārkāpumiem LIC darbībā pirms tā reorganizācijas un iepazīties ar secinājumiem arī neplāno.

"Man jau vairs nav jāiepazīstas ar secināto, jo es esmu stacionāra Latvijas Infektoloģijas centra galvenā ārste un mani, patiesībā, tas absolūti, ne mazākā mērā nevar skart, jo es vairāk neesmu ierēdnis," sacīja B.Rozentāle. Uzklausot daļu no dienesta pārbaudē secinātā, Rozentāle tikai piebilda, "ja tāds ir atzinums, tad tāds tas ir".

Jau ziņots, ka augusta beigās valdība atbalstīja VM lūgumu par 2,5 miljonu latu ieguldīšanu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) pamatkapitālā. VM pārstāvis Oskars Šneiders sacīja, ka līdzekļi nepieciešami, lai segtu šogad plānotos zaudējumus, kas izveidojušies LIC uzņemoties saistības, kas pārsniedz faktiskos budžeta ieņēmumus. Tomēr Rozentāle noliedza, ka iestādei pirms pievienošanās RAKUS būtu bijuši parādi. VM nolēma sākt dienesta pārbaudi.

Pārbaudē VM konstatējusi pārkāpumus LIC darbībā pirms tā reorganizācijas, tomēr disciplinārlietu pret bijušo vadību ierosināt nevarēs, jo tam nav juridiska pamata, tā kā LIC kopš šā gada aprīļa ir reorganizēts un iekļauts Austrumu slimnīcas sastāvā.

Konstatēts, ka LIC vadība nav nodrošinājusi likuma Par budžetu un finanšu vadību izpildi, jo uzņēmusies saistības, kas pārsniedz piešķirtā finansējuma apjomu, kā arī tika slēgti līgumi, kuru saistību termiņš pārsniedz vienu gadu.
"Komisija arī neguva pārliecību, ka LIC ir veikta noslēgto līgumu izpildes kontrole un līgumu kopsummas kontrole attiecībā pret pieejamo finansējumu," sacīja O.Šneiders.

"Vērtējot vadītāja iespējamo disciplināratbildību, komisija ņēma vērā, ka iestādes vadītāja pienākumus veica vairāki vadītāji, tostarp ilgstoši pienākumu izpildītāji. Tika konstatēts arī, ka šobrīd ierosināt disciplinārlietu pret LIC vadību nav juridiska pamata," teica Šneiders. Disciplinārsodu būtu bijis iespējams piemērot līdz iestādes reorganizācijai - šā gada 31.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas