Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

RSU ievieš E-studiju mobilo versiju

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ir ieviesusi elektroniskās studiju vides (E-studiju) mobilo versiju, kurā varēs ērti iepazīties ar studiju priekšmetu informāciju, izmantojot arī mobilo sakaru ierīces, portālu Diena.lv informēja RSU Informācijas tehnoloģiju departamenta (ITD) direktors Andris Darviņš.

E-studiju izskats tiek pielāgots mobilās ierīces ierobežotajiem ekrāna izmēriem un tehniskajām iespējām, nodrošinot ērtu E-studiju lietošanu, neatkarīgi no mobilās ierīces ekrāna izmēra, norādīja A.Darviņš.

E-studiju mobilā versija ir lietojama jebkurā mobilajā telefonā, kurā darbojas internets. Lai piekļūtu mobilajām E-studijām, nav nepieciešams instalēt speciālu aplikāciju, tādēļ E-studijas ir pieejamas no jebkuras mobilās operētājsistēmas. Svarīgi, ka E-studiju mobilā versija nodrošina visu to pašu saturu, ko pilnā RSU E-studiju versija, norādīja RSU ITD direktors A.Darviņš, piebilstot, ka E-studiju mobilo versiju veidoja RSU IT departaments bez ārpakalpojuma palīdzības.

Atverot adresi http://estudijas.rsu.lv mobilajā telefonā, viedtālrunī vai planšetdatorā, e-studiju vide tiek automātiski pielāgota mobilās ierīces ekrāna izmēram un tehniskajām iespējām, nodrošinot ērtu e-studiju lietošanu, neatkarīgi no ierīces ekrāna izmēra. Lapas pārskatāmība un lietojamība vairs necieš mobilo ierīču ierobežojumu dēļ un katram lietotājam ir iespēja jebkurā laikā un vietā ērti piekļūt e-studiju materiāliem. Tāpat RSU studentiem ir iespējams mobilajā telefonā izmantot arī savu, ar e-studijām cieši saistīto, Live@edu e-pastu.

RSU e-studijas ir elektroniska mācību vide, kurā studējošajiem pieejami mācību materiāli, vērtējumi, elektroniski pārbaudījumi un uzdevumi, kā arī iespējas tiešsaistes komunikācijai ar pasniedzējiem un kolēģiem. Šobrīd RSU kopējais e-studijās reģistrēto lietotāju skaits ir 13160 lietotāju, mēneša laikā to vidēji izmanto ap 4000 studentu un pasniedzēju.

"Varam atzīmēt, ka šobrīd populārākās mobilās iekārtas, no kurām apmeklētas RSU E-studijas ir iPad, iPhone un uz Android operētājsistēmas bāzētie viedtālruņi," skaidroja A.Darviņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas