Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RTO noliedz jebkādu saistību ar Šleseru

Politiķis Ainārs Šlesers (LPP/LC) nav piedalījies SIA Rīgas Tirdzniecības osta (RTO) izveidē un attīstībā un nekad nav bijis RTO īpašnieku vidū, informēja RTO mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Vizule.

Šlesers arīdzan nav piedalījies dalībnieku sapulcēs, valdes un padomes sēdēs, uzsvēra Vizule.

"Visa informācija par RTO ieguldījumiem, investīcijām un aizdevumiem ir publiski pieejama RTO gada finanšu pārskatos. RTO nepiedalās arī nekādos nekustamā īpašuma projektos," sacīja Vizule, atbildot uz jautājumu, vai caur RTO veikti maksājumi laikrakstam Diena un vai ir plānota RTO iesaistīšana nekustamo īpašumu projektos Zaķusalā un Andrejostā.

Jau ziņots, ka Latvijas televīzijas raidījums De facto 23.oktobrī publiskojis par oligarhu dēvētā politiķa Šlesera, iespējams, viesnīcā Rīdzene notikušu sarunu fragmentus, kurās tiek diskutēts par īpašumtiesībām RTO un laikrakstā Diena.

Šie sarunu fragmenti jau iepriekš bija nonākuši publiskā telpā pārstāsta formā, taču 23.oktobrī raidījums tos citēja plašāk. Šos sarunu fragmentus publicējis arī portāls Pietiek.com.

Iespējams, jau novembra sākumā tā dēvētajā oligarhu lietā gaidāms pavērsiens - Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētāji gatavojas daļu materiālu nodot prokuratūrai, kam būs jālemj par apsūdzību uzrādīšanu LPP/LC priekšsēdētājam Šleseram un Ventspils domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam, 20.oktobrī vēstīja žurnāls Ir.

Būtisku daļu "oligarhu lietas" izmeklēšanas materiālu veido Šlesera un ar viņu saistītu personu, arī divu citu oligarhu, dažādu sarunu ieraksti, kas veikti ilgākā laika periodā.

Tieši RTO virzienā vērsta izmeklētāju galvenā uzmanība trīsdaļīgajā "oligarhu lietā", kurā tiek noskaidrots, vai oligarhi slēpti kontrolē šo Rīgas brīvostas uzņēmumu un arī vēl citus īpašumus, kuri nekad nav parādījušies oficiālajās amatpersonu deklarācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas