Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rudeško: Vienošanās par airBaltic pamatkapitāla palielināšanu gandrīz panākta

Akcionāri gandrīz ir panākuši vienošanos par AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") pamatkapitāla palielināšanu un aviokompānijas glābšanu, laikrakstam "Telegraf" paziņojis mazākuma akcionāru pārstāvis Andrejs Rudeško. 

Kā ziņots, šim Krievijas uzņēmējam līdz pirmdienai jāizlemj, vai ieguldīt nacionālās aviosabiedrības pamatkapitālā 50 miljonus latu.

Pagājušajā nedēļā Rudeško aģentūrai LETA skaidroja, ka kopumā "airBaltic" pamatkapitālā būtu jāiegulda 100 miljoni latu un viņš ieguldītu pusi, bet pusi valsts. Rudeško apliecināja, ka viņam ir nepieciešamie līdzekļi, tomēr vēl jāizlemj, vai viņš ir gatavs tos ieguldīt. Rīgā tiekoties ar valdības konsultanta "Prudentia" pārstāvjiem, panākta vienošanās, ka lēmums jāpieņem divu dienu laikā - līdz 26.septembrim.

Intervijā "Telegraf" Krievijas uzņēmējs akcentē, ka vienošanās par pamatkapitāla palielināšanu gandrīz panākta - to vēl tikai jānoformē dokumentāli.

Rudeško skaidro, ka, ja "airBaltic" lietā netiks pieņemti ātri lēmumi, jau septembra beigās un oktobra sākumā gaidāmi "nepatīkami incidenti", kad lidmašīnas neveiks reisus.

Uzņēmējs norāda, ka "airBaltic" zaudējumus var skaidrot ar Īslandes vulkānu, dārgo degvielu, neekonomiskajām lidmašīnām, nespēju palielināt biļešu cenas utt. "Problēmas principā ir saprotamas. Tomēr, ja akcionāri izpildīs savas finanšu saistības, kompānija varēs eksistēt un pretendēt uz nopietnu tirgus daļu," akcentē Rudeško.

Viņš prognozē, ka līdzsvarot "airBaltic" finanšu situāciju varētu 2013.gadā, bet pēc tam aviokompānija jau strādās ar peļņu.

Kā ziņots, starp "airBaltic" akcionāriem - valsti un kompānijas prezidentam Bertoltam Flikam daļēji piederošo uzņēmumu "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) - ir saspringtas attiecības saistībā ar lidsabiedrības finanšu stāvokli un nepieciešamajiem ieguldījumiem.

Iepriekš Satiksmes ministrija paziņoja, ka BAS piekritis izvirzītajiem nosacījumiem, lai valsts piedalītos "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanā, taču pagājušajā nedēļā valdība kārtējo reizi nekādu konkrētu lēmumu nepieņēma. Valdības pārstāvji norādīja, ka visa nepieciešamā informācija no BAS vēl nav saņemta.

Tikmēr "airBaltic" Rīgas rajona tiesā iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu. Tiesa to pagaidām gan atstājusi bez virzības, jo nav saņemti visi nepieciešamie dokumenti.

AS "Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un BAS (47,2%). BAS vienādās daļās pieder Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited", kuras patiesā labuma guvējs, pēc paša teiktā, ir Rudeško.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas