Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

SAB direktors Satversmi sargā, darba laikā dirnot bankā

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Maizītis nevēlas sniegt nekādus skaidrojumus par to, kādu iemeslu dēļ viņš pievienojies tai augstāko amatpersonu plejādei, kuras savu nodokļu maksātāju apmaksāto darba laiku izmanto privātu lietu kārtošanai.

Aizvadītajā otrdienā pēc plkst. 14.30 SAB direktoru, pacietīgi gaidot savu rindu, varēja vērot visi SEB bankas filiāles apmeklētāji Rīgā, Kr. Valdemāra ielas Rimi lielveikalā. Šī filiāle ir vistuvāk Maizīša darbavietai, kas, kā zināms, atrodas Miera ielā.

Nebija nekādu šaubu, ka kādreizējais ģenerālprokurors, tagadējais SAB direktors bankas filiālē darba laikā ir ieradies, lai kārtotu savas personiskās lietas. No Maizīša iepriekšējo gadu deklarācijām ir arī redzams, ka viņš vismaz iepriekš ir bijis tieši SEB bankas klients.

Šī bankas filiāle visas darba dienas strādā no plkst. 9 rītā līdz plkst. 20 vakarā un ir atvērta arī sestdienās, kas nozīmē, ka SAB direktoram bija visas iespējas savas privātās lietas nokārtot arī ārpus darba laika.

Tomēr Maizītis šonedēļ atteicās atbildēt uz Dienas jautājumu, kāpēc viņš izvēlējies banku savu personisko vajadzību dēļ apmeklēt darba dienā un nevis pēc darba laika beigām vai brīvdienās.

Tāpat SAB direktors nevēlējās atbildēt, vai šādu darba laika izmantošanu privātām vajadzībām praktizē regulāri un vai gatavojas atmaksāt budžetā algu, kas viņam no nodokļu maksātāju līdzekļiem aprēķināta par šo laiku.

"Satversmes aizsardzības biroja direktors publiskus komentārus par savu dienesta pienākumu izpildes laika organizāciju nesniegs," – tas bija viss, ko Maizīša vietā atbildēja anonīma SAB amatpersona.

SAB norādīja, ka saskaņā ar Valsts drošības iestāžu likumu Maizītis "atrodas dienesta attiecībās" un ka dienesta pienākumu izpildes laika organizāciju nosaka šī likuma 35. pants.

Tiesa, no SAB minētā likuma panta izriet, ka tieši Maizītis kā SAB direktors ir tā persona, kas kā valsts drošības iestādes vadītājs nosaka "amatpersonu dienesta pienākumu izpildes laika organizāciju un uzskaiti", tātad – arī to, kad viņš vēlas izmantot darba laiku savām personiskajām vajadzībām.

Top komentāri

Vizors
V
Arī es dirnēju Swed bankā Jelgavā trīs stundas. Noskatījos, kā darbinieki acīmredzami vīzdegunīgi "velk laiku"" un "vazā aiz deguna" klientus. Līdzjūtība Maizītim. Tāda dzīve Latvijā.
Diagnoze
D
Tiešām Lato L. nespēja atrast neko citu pie kā piesieties? Izklausas diezgan nožēlojami. Vai ir izpētīts, cikos Maizītis nāk uz darbu un iet mājās? vai izmanto 'obligato' pusdienas pārtaukumu, utt? nevar izraut rindu bankā no konteksta, varbūt viņš strādā 12 stundas dienā, kāda starpība cikos viņš tad ir bankā! Sviests
pusdienas
p
Nožēlojami un smieklīgi - kā no Lato, tā no Dienas puses - kaut ko tik primitīvu publicēt. Ko Tu, Lato zini par Maizīša darba laikiem un par to, kādā sakarībā viņš apmeklē banku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas