Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Šadurska vēstule atklāj, ka Vienotībā amati jau sadalīti

Pilsoniskās savienības (PS) biroja Kārļa Šadurska vārdā izsūtīta elektroniskā pasta vēstule atklāj, kā jau pirms kongresa tikuši dalīti jaunās, apvienotās partijas vadošie amati, liecina portāla pietiek.com rīcībā nonākusī vēstule.

Portāls vēsta, ka saskaņā ar partijas statūtiem valdē ir valdes priekšēdētājs, ko ievēl atsevišķās vēlēšanās, un 20 valdes locekļi - pieci no PS, pieci no Jaunā laika (JL) un pieci no Sabiedrība citai politikai (SCP), kā arī vēl pieci locekļi, kuriem biedri balsojumā ir devuši lielāko atbalstu, neatkarīgi no to partijas piederības. Tādējādi no vienas partijas valdē ir minimums pieci cilvēki, maksimums desmit.

PS valde arī nominēja 8 PS kandidātus, kurus aicinām visus PS kongresa delegātus atbalstīt.

"Pēc minētās valdes sēdes es tikos ar Solvitu Āboltiņu, lai pārrunātu iespējas vienoties par sadarbību valdes, kā arī citu amatpersonu vēlēšanās. Es teiktu, ka mums bija laba saruna. Tobrīd jau bija zināms, ka Valdis Dombrovskis uz partijas vadītāja amatu nekandidēs. Tā ir viņa izvēle, ko šeit nekomentēšu," skaidroja politiķis.

"Mūsu ar Solvitu sarunas atslēgjautājums bija, kā mēs kopā būvēsim Vienotību - konkurējot un cenšoties katrā epizodē cits citu apspēlēt (kā iepriekš, ak vai, cik bieži ir bijis) vai sadarbojoties? Konkurence ir "burvīga" lieta, un vienā gadījumā jaunlaicēni apspēlē pilsoņus un ir laimīgi; citā mūsējie tiek pie revanša un ir sajūsmā - re, kā mēs viņus, bet rezultātā Vienotība ir divkārt apspēlēta un vāja," vēstulē raksta Šadurskis.

Deputāts e-pasta vēstulē norāda, ka par to vienojušies abi sarunu biedri. "Es atbilstoši PS valdes lemtajam apliecināju, ka no PS izvirzītie kongresa delegāti atbalstīs Āboltiņu kā valdes priekšsēdētāju un piecus JL viņas nosauktos valdes kandidātus, ja JL delegāti garantē atbalstu Sandrai Kalnietei kā domes priekšsēdētājai un pieciem pirmajiem no PS nosauktajiem valdes kandidātiem," uzsvēra Šadurskis.

"Papildus mēs vienojāmies, ka atbalstīsim domes priekšsēdētāja vietnieku no SCP, kā arī ievēlētā valde atbalstīs Ģirtu un SCP nosaukto pārstāvi par Vienotības valdes priekšsēdētājas vietniekiem. Pēc šīs sarunas JL man iesniedza savu piecnieku Vienotības valdei, kuru mēs atbalstīsim," teikts vēstulē.

Šadurskis PS vārdā lūdza no PS ievēlētos Vienotības kongresa delegātus savos balsojumos ievērot valdes "rekomendācijas" un balsot šādi - par Āboltiņu Vienotības valdes priekšsēdētājas amatā, par Kalnieti domes priekšsēdētājas amatā, par Veiko Spolīti domes priekšsēdētājas vietnieka amatā.

Vienotības valdē no PS varētu tikt ievēlēti Kristovskis, pats Šadurskis, Ilma Čepāne, Lolita Čigāne, Ina Druviete, Sarmīte Ēlerte, Arvils Ašeradens, no JL - Olafs Pulks, Dombrovskis, Dzintars Zaķis, Jānis Reirs, Ainars Šteins, bet no SCP - Karīna Korna, Artis Pabriks, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs, Edvards Smiltēns.

Savukārt Ētikas komisijas locekļi no PS varētu būt Didzis Šēnbergs, Andris Ulāns, Gatis Puriņš, Jānis Avotiņš, vēstulē norādīja Šadurskis.

Kā ziņots, Vienotības kongresā, kas šodien notiks Tukumā, tiks ne tikai ievēlēta partijas vadība, bet arī pārrunāti Latvijas attīstības jautājumi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas