Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Saeimā caur adatas aci

Saeimas deputāts Jānis Junkurs (Vienotība) nākamnedēļ ieradīsies uz jaunās Saeimas pirmo sēdi un nodos deputāta svinīgo solījumu, jo tikai pēc tā viņš var atteikties no Saeimas deputāta mandāta, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Par šādu lēmumu viņš medijiem paziņoja otrdienas rītā, tādējādi iedodot otro elpu Saeimas priekšsēdētājai, Vienotības līderei Solvitai Āboltiņai un pieliekot punktu vairāku nedēļu minējumiem, kā vienai no ietekmīgākajām politiķēm, kura palika pirmā aiz svītras, iegūt Saeimas deputātes mandātu.

"Uzskatu, ka mans lēmums ir koleģiāls attiecībā pret partijas biedriem un godīgs arī pret vēlētājiem," paziņojumā raksta Junkurs, atvainojoties visiem vēlētājiem, kuriem šis solis vai publiski izskanējušās spekulācijas liek šaubīties par savu izvēli, balsojot par Vienotību un arī viņu.

Saeimas priekšsēdētāja Āboltiņa apgalvo, ka pēc vēlēšanām ar Junkuru neesot sazinājusies, tāpēc šo lēmumu viņai grūti komentēt, bet tā esot katra cilvēka brīva izvēle. Sazvanīties ar jauno kolēģi, kurš pārnāca uz Vienotību no neatkarīgo deputātu grupas, nebija izdevies arī Edvardam Smiltēnam, kurš pēc Dzintara Zaķa atkāpšanās no frakcijas vadītāja amata pilda arī šos pienākumus. "Man nav saprotams, kāpēc viņš pazuda, ja bija nepieciešams uzsākt sadarbību ar jauno frakciju. Ja cilvēki ir par tevi balsojuši, tas uzliek arī pienākumu neslēpties," sacīja Smiltēns. 

Vienotības biedriem ir dažādi pieņēmumi, kāpēc Junkurs, kurš šajā Saeimā strādāja klusu un nemanāmi, tā rīkojās. "Var pieļaut, ka viņš bija šokā no tā, kas notika, kad pēkšņi viņam pievērsta tik liela uzmanība kā cilvēkam, kam ir izdevies vēlēšanās izkonkurēt Āboltiņu," atzina kāds politiķis. 

Uz vaicāto, pēc kā šī situācija izskatās, Ilze Viņķele (Vienotība) atbildēja, ka tas atgādinot Jaunā laika dibinātāju atgādinājumu jaunpienācējiem - "Solvita iegūs cieto mandātu, stabilitāti un prognozējamu karjeru četrus gadus. Izskatās, ka Āboltiņas kundze vēlēsies arī vadīt frakciju," piebilda Viņķele.

Visu Ināras Egles rakstu Saeimā caur adatas aci lasiet trešdienas, 29.oktobra, laikrakstā Diena!

Top komentāri

Mans redzējums.
M
Un jūs visam tam ticat ,kas rakstīts? Es neticu nevienam vārdam,jo tā nebūs Vienotība ,ja viņa kaut ko darītu godīgi. Mēs taču skaidri zinām ,ka viņi bez viltus un meliem nemaz nevar pastāvēt. Meli ir viņu asinsrite. Viltības un nelietības tas ir pamats viņu darbībai. Un kāda galva,tāds pārējais Vienotības ķermenis.Paskatoties uz slīpētās Aboltiņas necienīgo rīcību ,viss ir skaidrs ,kas ir Vienotība,un ko mēs no viņiem varam sagaidīt,neko,kā vienīgi melus un tukšus solījumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas