Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saeimas deputātiem transporta un dzīvokļu kompensācijās gada pirmajos septiņos mēnešos izmaksāti 167 240 eiro

Saeimas deputātiem par šā gada pirmajiem septiņiem mēnešiem transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumu kompensācijās kopumā izmaksāti 167 240 eiro, liecina informācija parlamenta mājaslapā.

Par janvāri deputātiem kompensācijās izmaksāti 22 533 eiro, par februāri - 23 637 eiro, par martu - 23 904 eiro, par aprīli - 24 276 eiro, par maiju - 24 215 eiro, par jūniju - 25 269 eiro, par jūliju - 23 403 eiro.

Kopumā deputātiem paredzētā kompensācijas norma visos mēnešos bija lielāka nekā izmantotā summa, jo vairāki deputāti neizmanto šo iespēju vai arī saņem kompensāciju, kas ir mazāka par paredzēto normu. Piemēram, jūlijā šī norma bija 30 783 eiro.

Par jūliju deputāti saņēmuši 8922 eiro kompensācijā par dzīvokļiem, bet vēl 14 480 eiro - par transporta izdevumiem. Kompensācijas apmērs deputātiem ir atkarīgs no dzīvesvietas - jo tālāk no Rīgas parlamentārietis dzīvo, jo lielāka kompensācija viņam pienākas. Vislielākā kompensācijas norma - 716 eiro - paredzēta Jurim Viļumam (LRA), un par jūliju viņš saņēma kompensāciju 700 eiro apmērā.

Savukārt mazākās kompensācijas par pagājušo mēnesi saņēmuši deputāti Romualds Ražuks (Vienotība) - 23 eiro, Ilze Viņķele (Vienotība) - 59 eiro, Kārlis Seržants (ZZS) - 65 eiro un Ivars Brīvers (LRA) - 84 eiro. Šiem deputātiem piešķirtā kompensācijas norma bija lielāka nekā saņemtā kompensācija.

Kā ziņots, par jūliju Saeimas deputātiem atalgojumā kopumā izmaksāti 175 237 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas